Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Muistisairas isä on käynyt mielellään Rajamäen päivätoiminnassa – Keusoten päätös huolestuttaa

Olen kesän aikana seurannut huolestuneena ja surullisena Keusoten päätöksentekoa ikääntyvien päivätoiminnan osalta. Muistisairas isäni on käynyt mielellään Rajamäen päivätoiminnassa kahdesti viikossa ja viihtynyt siellä hyvin.

Hänen puolisonsa on edelleen työelämässä ja päivätoiminta on tukenut sekä isäni arkea että puolison työssäkäyntiä. Isäni on kulkenut päivätoiminnasta kotiin itsenäisesti, ja tämä on tukenut hänen toimintakykyään ja omatoimisuuttaan. Mitään muuta kuntouttavaa toimintaa isälleni ei ole tarjottu varsin nuorena sairastumisesta huolimatta.

Muistisairaalle tutut paikat, ihmiset ja rutiinit tuovat turvaa ja nyt kun yllättäen tieto Rajamäen päivätoiminnan lopettamisesta tuli (NU 9.7.20), rutiinit menevät uusiksi. Itsenäisesti kulkeminen ei enää ole mahdollista, kun päivätoiminta siirtyy Toreeninmäelle ja isäni tulee tarvitsemaan puolisonsa tukea entistä enemmän. Miten käy puolison työssä käymisen? Onko Keusotella/Nurmijärven kunnalla varaa menettää veronmaksajia?

Isälleni toivottiin jo keväällä lisäpäivää päivätoimintaan elokuusta alkaen, koska hän viihtyy siellä niin hyvin. Ohjaajat kuitenkin epäilivät sen onnistumista, kun kahtena päivänä käyminenkin on jo melko harvinaista. Kesän aikana kunnan puolesta taas annettiin ymmärtää, että toiminnan jatkuminen Rajamäellä olisi kiinni juuri kävijämääristä.

Keusoten oma valtuustoaloite on tehty 7.5.2020 sote-lähipalveluiden turvaamiseksi Keusoten alueella, etenkin, kun ikä-ihmisten suhteellinen osuus lähivuosina tulee kasvamaan. Minusta päätös päivätoiminnan keskittämisestä sotii aloitetta vastaan.