Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nyt kaivettiin pikkukoulut pöydälle

Arto Hägg (NU 15.7.20) on jo pariin otteeseen kertonut mielipiteitään lukioratkaisusta. Häggin mukaan Kirkonkylälle on jälleen varattu vain kokonaisvaltaisen maksajan rooli.

Nyt kaivettiin pikkukoulut pöydälle, vaikka niistä pitäisi politiikkojen mielestä päättää vasta palveluverkko 2:n aikana. Tuntuu, että nyt halutaan kiihdyttää Rajamäen kouluratkaisun Nuukan ohitustien kautta ratkaistuksi ennen kuin muiden ratkaisuja on edes mietitty.

Rajamäen kouluratkaisut on mielestäni päätettävä samaan aikaan muiden taajamien ja pikkukylien kanssa. Niin toimii tasapuolisuus ja ei käy niin, että yksi koulu imuroi kaikki rahat jo etukäteen, kun pitää erään valtuutetun mukaan tehdä näyttävää, jotta ei tule paha mieli. Tämän jälkeen voitaneen katsoa, mitä jäi muille heidän kuvioissaan. Tämä tosin olisi normaalia Nurmijärven kolmen taajaman tasavertaista kehittämistä nykypäivänä.

Häggin esittämällä ratkaisulla Kirkonkylän alkuluokkatoiminnan tilat jäävät mielestäni ratkaisematta. Rajamäelle ne ovat jo toteutumassa Metsolan päiväkotiin 7 miljoonalla. Tosin samalla siivottiin piiloon saman alueen päiväkotipaikkojen puute. Ne nostettaneen esille palveluverkko 2:n aikaan.

Nythän kunnalla on ollut linjana ymmärtääkseni se, että esikoulut tulevat tosin siirtymään koulutiloihin ja kas kummaa – heti meillä on Rajamäellä poikkeus pöydällä. Kiire on ollut jostain syystä kova.

Kivenpuiston koulu tarvitsee myös lisää tilaa arvokkaaseen toimintaansa ja nyt sitä varten on vuokrattu tilaa parakkiratkaisulla. Näiden kustannus on 50 000 euroa vuodessa.

Lisätilaa tulisi Lukkarin ja Maaniitun koulujen tiloista, jos 6.-luokkalaiset siirtyisivät NYK:n lukiolta vapautuviin tiloihin. Rajamäen koulukampukseen ollaan muuten työntämässä jostakin syystä myös 6.-luokkalaiset Röykästä asti. Epäilen, että sen takia, että saataisiin kokoa kasvatettua.

Kirkonkylän lukioratkaisun yhteydessä ei tosin pienkylien kouluja ole edes mainostettu, mutta Häggillä lienee jotain muuta tietoa.

Hägg halunnee lietsoa pienkyliä vastustamaan Kirkonkylän lukiovaihtoehtoa. Samalla tosin kieltää myös monelta pienkylästä tulevalta lukiolaiselta tasa-arvoisemman opiskelun tasaisemmin jaetuissa ryhmissä ja uusissa tiloissa, jotka on suunniteltu nykypäivän lukiokoulutusta varten.

Kun sen ajanmukaistaminen tulee joskus myöhemmin pöydälle niin samalla palaa miljoonia taas.