Mielipide: Rajamäen tulevaisuus huolettaa

Kirjoittajat moittivat mm. sitä, ettei päiväkeskuksen toiminnasta ole juuri tiedotettu. Riikka Jokinen

Joukko rajamäkeläisiä

Toimiva taajama muodostuu hyvistä palveluista: Kasvupolku päiväkodista lukioon. Hyvät riittävät terveyspalvelut ja hyvin järjestetyt virkistys- ja hoivapalvelut ikäihmisille ja vammaisille.

Kaikki tämä on ollut laadukasta Rajamäellä kunnan hoitaessa asioita.

Ohje nro 1: Älä muuta sitä mikä jo toimii.

Meitä kokoontui tusinan joukko pohtimaan Rajamäen yli 7000 asukkaan tulevaisuutta, joka näyttää nyt säröilevän monella tapaa sosiaali- ja terveysasioiden suunnalta. Koska uusia asukkaita toivotaan, on tonttimaata myynnissä runsaasti ja vanhoja omakotitaloja myös, mutta terveysasema oli kuukausia kiinni. Lääkärin ajan tilaaminen on vaikeutunut, ellei osaa tehdä sitä netin kautta. (Tiedon mukaan 1,2 miljoonaa suomalaista ei käytä mitään älylaitteita). Apuvälineiden postitus Hyvinkäältä ja Järvenpäästä takkuilee. Keväällä sanottiin päiväkeskuksesta miestään noutaneelle, kun tämä kysyi toiminnan jatkumisesta, että kyllä jatkuu, mutta ei sanottu, että Nurmijärvellä Toreeninmäessä.

Päiväkeskusten ansiokasta ja tehokasta toimintaa on mainostettu kansalaisille huonosti, eli ei ollenkaan niille, joilla ei vielä kotihoidon palveluita käytössä. Rajamäelle on muuttanut koko ajan vanhempaa väkeä lapsiensa perässä ja monelle päiväkeskustoiminta täysin tuntematonta. Kirkolla Heikkarista muutto voi vaikuttaa jo lähitulevaisuudessa koko kuntaan eli pitkälle Onnenkimpale ry:n muuhun toimintaan ja jopa Kissankelloon. Onko se oikein?

Lisäksi Rajamäen sekä Herusten ja Röykän osalta eletään epätietoisuudessa hajautetun lukion jatkumisesta Rajamäellä, vaikka tämä vaihtoehto on käytännöllinen ja taloudellisesti edullisin.

Ohje nro 2: Tee lisää sitä mikä toimii. Ja hyvällä tahdolla saataisiin Rajakaarikin korjatuksi.

Kommentoi