Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kirkonkylä ansaitsee herätä hienoisesta Ruususen unestaan

Loistavaa! Paras uutinen vuosiin!

Näin kommentoivat Nurmijärven Uutisten lukijat, kun ensimmäisenä mediana julkaisimme maanantaina verkossa tiedon uuden liikekeskuksen rakentamisesta Kirkonkylään. Lidliä on odotettu jo vuosia, ja ei ole kerennyt varmaan kuukautta edellisestä aloituksesta kulua, kun joku on nostanut asian keskusteluun ja miettinyt, miten voisimme saksalaisketjun myymälän Kirkonkylään saada.

Tokmanni on hyvä lisä Lidlin kylkeen, sillä se monipuolistaa Kirkonkylän käyttötavaratarjontaa.

Alueen muille kauppiaille tämä on tietysti tiukka paikka, joten täytyy toivoa, että Kirkonkylän kaavoitusta saadaan etenemään ja uusia tontteja tarjolle, jotta kaikille kauppiaille riittää jatkossakin asiakkaita.

Mutta asukkaiden kannalta on upeaa, että alueelle saadaan lisää isoja toimijoita. Nämä toimijat voivat houkutella mukanaan myös muita yrittäjiä Kirkonkylään.

Varsinkin koronatilanteen huomioiden on hienoa kuulla, että ketjut ovat valmiita lähtemään uutta liikekeskusta toteuttamaan. Se ei ole tässä maailman tilanteessa itsestäänselvyys. Siksi iso kiitos siitä kuuluu kaikille hankkeessa mukana oleville, myös kunnan virkamiehille, jotka tämän mahdollistivat.

Toki pitää muistaa, että vielä mitään ei ole rakennettu.

Korona ja lakot ovat viivyttäneet työmaita pitkin vuotta ja esimerkiksi Rajamäelle parhaillaan valmistuvan Metsolan päiväkodin käyttööotto viivästyy tämän tilanteen vuoksi suunnnitellusta. Siksi kaikkien täytyy pitää peukut pystyssä, että Lehto pääsee toteuttamaan projektia aikataulussa.

Ja rakennuttajan pitää huoli, ettei ainakaan luvatonta työvoimaa hankkimalla yritetä nopeuttaa aikataulua ja sen takia sitten työmaa viivästy, jos aliurakoitsijat jäävät harmaasta työvoimasta kiinni. Osaajia riittää varmasti muutenkin.

Toivotaan myötätuulta hankkeelle ja myötätuulta Kirkonkylän kehitykseen. Kirkonkylä on niin keskeisellä paikalla Nurmijärvellä, että se on ansainnut jo herätä viime vuosina kylää hienoisesti vaivanneesta Ruususen unesta.