Mielipide: Rajamäen lukion toimipisteen puolesta

Nimimerkki Lukiostakin elinvoimaa taajamille

Mitä Nurmijärven päättäjillä on Rajamäkeä vastaan?Onko Rajamäellä asiat liian hyvin? Lukio olisi jo ihan liikaa!

Meillä on täällä erittäin aktiivinen yhteisö, vanha tehdasyhdyskunta, joka on valmis toimimaan oman kylän puolesta (mutta huom! ei kunnan muita osia vastaan).

Meillä on vilkkain kyläpäivä elokuussa, maine luonnonläheisenä ja lapsiperheitä houkuttavana alueena, uimahalli uudistettuine kuntosaleineen, laajat pelikentät ja latuverkostot ja uusi terveysasema. Meillä on ollut oma lukio vuosikymmeniä, pienehköjä inhimillisiä päiväkoteja, meillä on ikäihmisille päivätoimintaa, nuorille nuorisotilat ja vireästi toimiva kyläyhdistys. Uusi ostoskeskus ja muita peruspalveluja. Lisäksi vielä hyvät yhteydet Helsinkiin ja Hyvinkäälle.

Joistakin asioista olemme joutuneet taistelemaan, jotkut palvelut (mm. lukio ja uimahalli) on saatu kylään kiitos entisen Alkon. Kun Alko aikoinaan huolehti kylästämme (kirkkoa myöten!), kunta pääsi vähemmällä. Siinäkö syy, että kunnan panostus Rajamäkeen nykyisinkin tuntuu varsin nihkeältä? Positiivinen asia näyttää sentään olevan ns. kampushanke, johon tuli tarve ja tarjoutui mahdollisuus yläkoulun uuden rakennuksen myötä. Mutta monipuolisen kampuksen uusiin tiloihin ei vaan voi saada lukiota!

Klaukkalalaisilla on Arkadiansa ja kirkonkylässä lukionsa – antakaa meidän pitää oma lukiomme toisena Nurmijärven lukion toimipisteenä. Muuten olemme kuin huonosti kohdellun lapsipuolen asemassa, ja vaikuttaa siltä, että joudumme taas taistelemaan oman kylän puolesta.

Oppilaiden, opiskelijoiden ja pohjoisen alueen henkilöstön enemmistö toivoi lukion säilymistä Rajamäellä. Eikö tällä ole mitään merkitystä päätöstä tehtäessä? Kustannuksissakaan ei eri laskentatapojen mukaan ole suuria eroja kummankaan (yksi tai kaksi toimipistettä) ratkaisun suhteen.

Muistuu mieleen lähimenneisyydestä eräs toinen prosessi, jossa epämääräisen nopeasti, ilman kyselyitä tai kartoituksia, kunnanhallitus päätti sijoittaa ongelmanuorten hoitoyksikön keskelle rauhallista omakotialuetta Rajamäellä. Siihen kylämme katsottiin sopivan hyvin. Perustellut oikaisuvaatimuksetkin hylättiin ei-rajamäkeläisten toimesta, koska ne olivat ”vain yksittäisten asukkaiden mielenilmauksia, eikä niillä ollut painoarvoa päätöksen muuttamiseksi”. Ollaanko nyt taas tekemässä juuri Rajamäkeä koskevaa lukioratkaisua kunnan keskisen ja eteläisen osan ”painavien” mielipiteiden pohjalta?

Kommentoi