Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Maskisuositusta kannattaa noudattaa

Viime viikko toi Suomeen odotetun maskisuosituksen. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi koronavirukselta niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana eli käytännössä lähes koko Suomessa. Maski estää pisaratartuntojen leviämistä ja niitä tulee käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Näillä alueilla suositellaan nyt myös jälleen etätyöhön palaamista. Edellinen laaja suositus päättyi vasta heinäkuun lopussa, mikä osoittaa, miten nopeasti muuttuneeseen tautitilanteeseen on reagoitu.

Kasvomaskia käyttävät ovat toistaiseksi olleet yksittäisiä tapauksia Nurmijärven katukuvassa. Ihan heti loppuviikosta muutosta ei ollut havaittavissa, mutta uusien suositusten myötä tilanne tulee toivottavasti muuttumaan; yli 15-vuotiaiden tulisi pitää suu-nenäsuojaa aina julkisissa kulkuneuvoissa ja aina kun parin metrin turvaväli tai ns. 15 minuutin kohtaamissääntö on mahdotonta toteuttaa.

Seuraavat lähiviikot näyttävät riittävätkö suositukset. Kuinka moni käyttää maskia vaikkapa yökerhossa? Jatkuuko ahkera käsien desinfiointi? On aivan mahdollista, että tartuntamäärien kasvaessa joudutaan kokoontumisia rajoittamaan uudelleen.

Siksi maskin käyttö olisi pieni vaiva tähän nähden. Vaikkei se aina kaikista mukavimmalta tuntuisikaan, niin eipä sekään varmasti mieltä hivele, jos saamme olla koko syksyn kotioloissa kaiken ollessa kiinni. Paikkoja voidaan sulkea, jos suosituksia ei noudateta.