Mielipide | Ikäihmiset tärkeitä vain juhlapuheissa ja lupauksissa

Kuntastrategian mukaan asukkaiden hyvinvointi on kunnalle tärkeää. Nurmijärvellä palvelut tukevat asukkaiden sujuvaa arkea ja hyvinvointia heidän omassa elinpiirissään eri elämänvaiheissa ja –tilanteissa. Painopisteenä on kaikkien ikäryhmien osalta syrjäytymistä ennaltaehkäisevässä työssä ja varhaisessa tuessa. Strategian mukaan tuetaan kuntalaisten omatoimisuutta toimimalla matalan kynnyksen periaatteella yhteistyössä heidän kanssaan. Ikääntyvien kuntalaisten hyvinvointia luvataan edistää kehittämällä heidän tarpeitaan vastaavia palveluja.

Ikäihmisten määrä tulee kasvamaan Nurmijärvellä. Heille suunnattuja hyvinvointia tukevia palveluja tulee sivistys- ja hyvinvointitoimialan mukaan kehittää terveyden ja toimintakyvyn säilyttämiseksi.

Näkyvätkö nämä strategian ja talousarviotavoitteiden sisällöt käytännössä? Kun olen lukenut ja kohtuullisen läheltä seurannut kunnan omaa toimintaa Heikkarin päiväkeskuksen toimintaan liittyvissä asioissa, niin mielessäni on edelleen päällimmäisenä, että ikäihmiset ovat tärkeitä asioiden valmistelijoille ja päättäjille vain juhlapuheissa ja lupauksissa.

Kunta on ollut itse perustamassa ja vahvasti vaikuttamassa Onnenkimpaleen syntymiseen. Kirkonkylän keskustassa oleva toimitila on tyydyttänyt monen ikääntyneen sosiaalisen, henkisen ja fyysisen tarpeen. Tila on lähellä palveluja, lähellä ihmisiä. Liikuntaesteisten on ollut myös helppo mennä sinne.

Vuokrasopimuksen irtisanomisessa ikäihmiset ja heidän tarpeensa unohdettiin. Toimintaa ollaan siirtämässä Toreeninmäkeen, jonne etenkin liikuntaesteisten on mahdotonta ilman kuljetusapua mennä.

Euro on hyvä konsultti, kuten asiasta julkaistuissa jutuissa on nostettu esille. Toiminnan sisällön suunnittelussa ei missään yhteydessä ole olleet esillä rakennuksen pääkäyttäjät – ikäihmiset. Sivistys- ja hyvinvointitoimialan tavoitteetkin tuntuvat vain suunnitelmaan kirjatuilta sanoilta.

Ikäihmiset ja heidän tarpeensa unohdettiin.

Luottamuksen syntymisen ehtona on, että sanat ja teot ovat yhdensuuntaisia!

Kirjoittaja on Nurmijärven vanhusneuvoston puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut