Mielipide: Hoitovirhe osoittautui syöväksi – tähänkö on menty?

Ei lisätutkimuksiin Keusotella

24.8.2020 olin kivulias, vatsa turvoksissa niin, että se painoi keuhkoja ja oli oksettava olo. Tilasin ajan yksityiselle. Olin ollut kolmisen viikkoa vatsa turvoksissa, ja sitten tilasin Järvenpäähän lääkärille Aavaan ajan.

Lääkäri lähetti Hyvinkäälle. Piti lähteä kiireesti Hyvinkään sairaalaan. Lääkäri sanoi miehelleni, että vaimosi on todella huonossa kunnossa.

Odotin poliklinikan päivystyksessä kahdeksan tuntia. Kirurgi tutki ja hytkytteli vatsaa ja sanoi: Ei ole mitään leikattavaa ja minä en sinua kuvaa. Vaati minua sanomaan lääkärin nimen, kuka minut oli sinne lähettänyt. Lähdin sitten kotiin. Olin todella turvonnut, tuskainen ja oksettava olo edelleen.

Otin 29.8. yhteyttä Nurmijärven terveyskeskukseen. Lääkäri tutki siellä, lähetti labraan verikokeeseen. Soitin hoitovastaavalle 31.8. Lääkäri määräsi Vi-Siblin ja Pegoriiniä kolme pussia päivässä. Henki oli todella ahtaalla. Lääkäri käski tuplata astmalääkkeen, ei auttanut. Luulin itsekin, että suolet ovat täynnä kakkaa.

Otin uudestaan puhelimella lääkäriin yhteyttä, ja hän määräsi ulostusnäytteen. Vein ne labraan. Taas soittoaika terveyskeskukseen. Ulostus oli ollut tummanvihreää. Lääkäri soitti terveyskeskuksesta: Ei tuloksissa löytynyt mitään vikaa. Tulehdusarvot olivat hieman koholla. Sanoin, että voin tulla näyttämään vatsaa. Lääkäri sano kuitenkin nähneensä vatsani, eikä tarvitse tulla, seurataan tilannetta.

Olin todella huonossa kunnossa, ja kärsin hengitysvaikeuksista. Lääkäri sanoi vielä, että tämä voi kestää neljä viikkoakin ja tämä on viruksen aiheuttamaa ripulia.

Tilasin ajan gynekologille 8.9. Hän tutki minut, eikä saanut munasarjoja näkyviin. Hän lähetti minut heti Hyvinkäälle kiireellisellä lähetteellä perjantaina 11.9. Siellä tutkittiin varjoainekuvauksella ja jouduttiin laittamaan treeni poistamaan nestettä, jota tuli neljä litraa. Kello 16 lääkäri kertoi, että minulla on syöpä. Nähtäväksi jää onko levinnyt? Sain lähetteen naistenklinikalle.

Ei ollut mitään ripulia eikä ilmavaivoja, vaan hoitovirhe. Terveyskeskuksesta ei lähetetty lisätutkimuksiin mihinkään.

Tähän on menty!

Kommentoi