Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuinka Keusote on edistänyt henkilökunnan hyvinvointia?

Keusoten luottamushenkilö – ja virkamiesjohto kirjoittivat vastineensa Nurmijärven Uutisissa ( 23.9.) olleeseen Keusoten Tehyn luottamushenkilön mielipidekirjoitukseen. Johdon vastineessa ei katsottu hyvällä Tehyn luottamushenkilön tapaa kertoa julkisesti paikallislehdessä mielipidettään Keusoten tavasta johtaa ja kohdella hoitohenkilöstöään.

Keusoteen kuuluvana kuntalaisena minusta oli erittäin hyvä, että Tehyn luottamushenkilö toi julki kaikkien meidän tietoisuuteen hoitohenkilökunnan huolen. Johtamisessakin voi olla kriittisen tarkastelun tarvetta, ja siitä johto voi halutessaan myös kehittyä.

Perustason työtä tekevä hoitaja/työntekijä ei uskalla kritisoida työantajaansa sanktioiden pelossa. Työntekijöiden viestit ja kannanotot tulevat meidän kuntalaisten tietoisuuteen joka tapauksessa johdon estelyistä huolimatta ja hyvä niin. Henkilöstön kannanotoissa ilmenee mm. joukkoirtisanoutumisia, avoimien toimien täyttämättä jättämisiä, painostamista aiempaa epäedullisempien työsopimusten allekirjoittamisiin, palkkaepätasa-arvoa, jne.

Keusotelainen kuntalainen tapaa ensisijaisesti palveluja käyttäessään hoitohenkilökuntaa ja siksi heidän työhyvinvointinsa tila on myös palveluiden käyttäjille merkittävä tieto.

Työntekijöiden kustannusten osuutta Keusoten budjetissa tarkastellaan talousarvio- ja tilinpäätösvaltuustoissa. Niitä kommentoidaan myös luottamushenkilöjohdon toimesta mediassa ja syystäkin. Me kuntalaiset seuraamme keskusteluja ja olemme tietoisia verovaroilla palkkaansa nauttivien työntekijöiden rasitteesta organisaatiossa. Paraskaan organisaatio ei toimi ilman ammattitaitoista ja osaavaa henkilöstöään.

Keusoten johdon vastineessa korostuivat monimutkaiset termit ilman konkreettisia esimerkkejä hoitohenkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Vastineessa puhutaan yhteisöohjautuvuudesta, foorumeista, johtoryhmistä, johtotiimeistä, toimintaprosesseista, urakehityksestä ja työvälineistä. Kuntalaisia kiinnostaa arkijärjellä ymmärrettävät vastineet ja toimet, mitä Keusote on tehnyt ko. asiassa. Paljonko kehittämishankkeisiin on käytetty rahaa ja aikaa, keitä hankkeet koskevat, henkilöstön vaihtuvuus ja irtisanoutumiset, palkkojen epätasa-arvo, raskas hallinto ja sen kustannukset jne?

Nurmijärven Uutisissa julkaistiin myös (30.9.) mielipidekirjoitusosastolla Keusoten Keskustan valtuustoryhmän kannanotto ja halu käynnistää selvitystyö koskien Keusoten hallintoa ja talouden huonoa tilaa. Nurmijärvellä on tehty myös asian tiimoilta kuntalaisaloite. Keusoten alueen kuntalaisilla on halu tietää ja kuulla mahdollisimman monipuolisesti, mitä saadaan huimien kulujen vastineeksi ylläpitämällä tätä kuntayhtymää, unohtamatta henkilökunnan sananvapautta.