Mielipide | Palojoen koulu on kylän sydän

Palojoen kylällä, Aleksis Kiven synnyinkodilta ja Taaborin vuorelta koilliseen, peltojen reunamilla, metsän siimeksessä seisoo vakaana ja vankkana Palojoen 117-vuotias kyläkoulu.

Liekö sattumaa vai ei, että juuri tänä vuonna, kun Aleksis Kiven tunnetuin teos, Seitsemän veljestä, täyttää 150 vuotta, koulutaipaleensa on aloittanut täällä ”7 veljestä ja Venla”. Opin ensi tahdit on toki lyöty jo viime vuonna, kun nämä sankarit aloittivat Palojoen alkuluokan eskarilaisina, mutta tänä vuonna, toisin kuin 150 vuotta sitten A.Kiven veljeksillä, oppi on tarttunut hyvin päähän ja koulussa viihdytään. Ja näin on myös muiden koululaisten kohdalla.

Palojoen koulu on kylän sydän ja tärkeä kohtaamispaikka myös vapaa-ajalla. Koulussa ja kylällä on aistittavissa vahvaa me-henkeä ja aitoa ”koko kylä kasvattaa” -meininkiä. Täällä lähes kaikki koululaiset tuntevat toisensa, täällä on aitoa auttamisen ja yhteistyön kulttuuria ja lapset saavat kasvaa ja tulla hyväksytyksi omana itsenään.

Koulussa panostetaan koko koulun hyvinvointiin, kehitetään yhdessä tapoja toimia vieläkin paremmin ja pidetään yllä sitä hyvää, mitä mahtava kyläkoulu kaikkine vahvuuksineen tarjoaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut