Mielipide: Kysymyksiä kunnanjohtaja Outi Mäkelälle

Selittelyihin kyllästynyt nurmijärveläinen

Nurmijärven Uutisissa 7.10.2020 olleessa uutisessa ”Kunnassa ei ole haluja eroon” jäi moni asia varsin epäselväksi. Allekirjoittaako kunnanjohtaja yhteisvastauksessaan Pirjo Laitinen-Parkkosen kanssa kaiken sen selittelyn, minkä me kuntalaiset olemme joutuneet kohtaamaan pitkin matkaa Keusotea koskevissa kirjoituksissa?

Ihan ensimmäiseksi pyydän kunnanjohtajalta selkokielellä vastausta meille kuntalaisille, mitä hän tarkoittaa käytännössä edunvalvonnalla, NU:”Laitinen-Parkkonen ja Mäkelä muistuttavat, että kuntayhtymä päättää itsenäisesti omasta toiminnastaan ja kuntien tehtävänä on edunvalvonta”?

Mitä se tarkoittaa ja minkälaisella asiantuntemuksella se toteutetaan. Tämä ei mitenkään ilmene lehden jutussa olleesta yleisen tason selityksistä.

Parhaillaan on verkossa ja kirjastoissa meneillään nimien keräys kuntalaisaloitteeseen, jonka keskeinen viesti on epäluottamus Keusoten johdon toimintaan monessa mielessä ja kunnan ko. palvelujen selvään heikentymiseen.

Aloite ei ole varsinainen kannanotto valtakunnalliseen sote-suunnitelmaan, vaan nurmijärveläisten sote-palvelujen turvaaminen konkreettisesti. Tämä ei nykytilanteessa toteudu alkuunkaan pitkistä selityksistä huolimatta. Koronapandemian taakse piiloutuminen on tekosyy, se kun menee aikanaan ohi!

Kommentoi