Pääkirjoitus: Pyhäinpäivänä muistetaan poisnukkuneita

Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilöitä edesmenneiden muistoksi. Tanja Kuisma

Riikka Laine

Pyhäinpäivän kunniaksi tänä viikonloppuna monessa kotitaloudessa muistellaan poisnukkuneita ystäviä ja läheisiä.

Pyhäinpäivän iltakirkko on ollut tärkeä hetki varsinkin niille nurmijärveläisille, jotka ovat menettäneet läheisensä kuluneen vuoden aikana.

Myös tänä vuonna Kirkonkylällä Nurmijärven kirkon Pyhäinpäivän iltakirkoissa luetaan vuoden aikana Nurmijärvellä siunattujen sekä Nurmijärven ja Rajamäen hautausmaille ja Klaukkalan uurnaholviin haudattujen vainajien nimet ja sytytetään heidän muistolleen kynttilöitä.

Tänä vuonna kannattaa kuitenkin huomioida seurakunnan rajoitukset osallistujamäärissä ja ohjeistukset tilaisuuteen osallistuville (NU 28.10.).

Koronatilanteen takia kirkkotilaisuuksia järjestetään kaksi ja seurakunta joutuu rajoittamaan kirkkovieraiden määrän kahteen vainajaa kohti.

Lauantaina klo 16 alkavassa tilaisuudessa luetaan niiden vainajien nimet, joiden sukunimi alkaa A–L alkukirjaimella. Klo 18 alkavassa iltakirkossa luetaan puolestaan niiden vainajien nimet, joiden sukunimi alkaa alkukirjaimella M–Ö.

Niille, jotka eivät paikalle pääse, seurakunta järjestää mahdollisuuden katsoa tilaisuuksia suorana Nurmijärven seurakunnan Facebook-sivulta. Linkki löytyy myös seurakunnan verkkosivuilta.

Iltakirkkoon osallistujien suositellaan puolestaan varustautuvan maskilla ja huolehtivan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Myös haudalla käynti on koronapandemian keskelläkin turvallinen tapa muistaa vainajaa, kun pitää huolen turvaväleistä ja välttää ylimääräisiä kontakteja.

Pyhäinpäivänä onkin tärkeää, että edesmenneitä saa muistella ja surun äärelle saa pysähtyä. Suruun on oikeus jokaisella, sillä se kertoo siitä, kuinka tärkeitä toisillemme olemme.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.