Mielipide: Influenssarokotus palveluna

Ilkka Törmä

Nurmijärvellä toimii kuntayhtymä, joka tarjoaa alueensa asukkaille muun muassa influenssarokotuksia.

Riskiryhmään kuuluvana olin päättänyt ottaa rokotuksen. Kirjauduin kuntayhtymän kotisivuille, josta löysin linkin rokotusten ajanvaraukseen. Näin oli retki internetin ihmeelliseen maailmaan valmis alkamaan.

Varattavat ajat oli jaettu päiväaikoihin ja ilta-aikoihin. Valitsin päiväajan, koska ajattelin, että silloin on parempaa tilaa ja minullehan eläkeläisenä sopii päiväaikakin. Ihmettelin, kun en löytänyt yhtään varattavaa päiväaikaa. Lieneekö kysynnän vähäisyydestä, ilta-aikoja löytyikin heti klo 16.57 lähtien kolmen minuutin välein. Varasin rokotusajaksi 16.57.

Nyt tarvitsisin vielä kuljetuksen terveyskeskukseen varaamanani ajankohtana. Minulla ei ole omaa autoa. Taksiyhtiöiden nettisivut vaikuttivat sekavilta ja niissä vaaditaan salasanan luomista. Nyt minun pinnani paloi, kävelin taksiasemalle ja tilasin kyytini suoraan taksinkuljettajalta.

Mitä jos rokotuksia tarjoavan kuntayhtymän kotisivuilla olisi ollut ruksi tarvitsetko kuljetuksen? Painamalla ruksista avautuisi linkki sivuille, josta taksin voisi tilata.

Tämä esimerkki osoittaa, että vielä ollaan kaukana palveluista, jotka todella helpottaisivat ihmisen elämää. Nykyisin on kyse pitkälti näpertelystä.

Digiloikkaa odotellessa.

Kommentoi