Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kirjavien vaiheiden kehätie

Nurmijärven Uutisten vajaan 30 vuoden historiaan mahtuu yksi aihe, joka on saanut lehdessä palstamillejä varmasti eniten. Se on Klaukkalan kehätie – tai ohikulkutie, millä nimellä hanke tunnettiin marraskuun puoliväliin saakka.

Tie on ollut paikallislehdessä paljon esillä, sillä sen kirjavista vaiheista on riittänyt kerrottavaa.

Ohikulkutien ensimmäinen yleissuunnitelma valmistui vuonna 1986. Sen jälkeen tietä on suunniteltu uudestaan, linjauksia tarkennettu ja jälleen kerran uudelleen suunniteltu. Välillä hankkeesta on valitettu, välillä äänestetty ja välillä liito-oravat tai paineellinen pohjavesi ovat pistäneet työt uusiksi.

Tien historiaa koostaessa lienee liki mahdoton tehtävä laskea, montako suunnitelmaa hankkeesta on miltei neljässä kymmenessä vuodessa tehty. Sen voi todeta, että niitä on monta.

Linjausehdotuksiakin on ollut liki yhtä monta kuin lusikoita sopassa. Pääpiirteissään nykyinen linjaus on ollut kuitenkin selvillä reilusti yli 10 vuotta ja viimeisetkin osuudet tielinjauksesta päätettiin 2011.

Vuoteen 2016 saakka kunta joutui kuitenkin odottamaan tie rahoitusta, kunnes se vihdoin kesäkuussa 2016 vahvistettiin. Sen jälkeenkään käytiin vielä muutamat oikeusväännöt ja tarkennettiin yksityiskohtia, kunnes 2019 helmikuussa rakennustyöt saatiin käyntiin.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että tie saadaan käyttöön liki vuoden suunniteltua aiemmin ja arviolta 8,8 miljoonaa euroa suunniteltua edullisemmin.

Torstaista eteenpäin tietä pitkin ajaa varmasti useampi tyytyväinen veronmaksaja, joiden matkaa kehätie jouduttaa.

Varmasti aina jotain kohtia on, jotka osan mielestä olisi voitu toteuttaa eri tavalla, mutta siitä huolimatta on hienoa, että kauan odotettu hanke on vihdoin maalissa. Toivottavasti nyt voidaan keskittyä muuhun kehitystyöhön, kun enää ei tarvitse kantaa huolta kehätien valmistumisesta. Kuten kunnanjohtaja Outi Mäkelä sivulla 4-5 viittaa, uusia hankkeita riittää ja vanhojen kunnossapitoa. Ja toivottavasti niiden hankkeiden toteutumista ei tarvitse odottaa yhtä kauaa.