Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Vältä ruuhkaa jouluostoksilla

Jouluostosten teon on arveltu siirtyvän yhä enemmän verkkokaupan puolelle, ja kehitys on kiihtynyt tänä vuonna koronapandemian vuoksi. Perinteinen kaupankäynti on kuitenkin monen mieleen – ja se on hyvä keino tukea paikallisia yrittäjiä koronakurimuksen keskellä. Pääkaupunkiseudun hieman vakavampi koronatilanne on myös hyvä syy jäädä kotikuntaan ja keskittää jouluostokset Nurmijärvelle.

Tähän kannustaa myös Nurmijärven kunnan ja paikallisten yrittäjäyhdistysten käynnistämä Joulu Nurmijärveltä -kampanja (lue lisää sivulta 17).

Kampanjan tavoitteena on tuoda esille kunnan alueelta löytyvä palveluvalikoima ja kannustaa kuntalaisia hyödyntämään jouluhankinnoissaan enemmän oman kunnan yrityksiä.

Päivittäistavarakaupan yritykset puolestaan toivoivat viime viikolla viikolla, että kuluttajat jakaisivat jouluostostensa teon pidemmälle ajalle. Näin voidaan välttää pahimpia ruuhkia ja varmistaa turvallinen asiointi heikkenevästä koronatilanteesta huolimatta.

Päivittäistavarakauppa odottaa hektisiä aikoja. Joulu on normaalistikin päivittäistavarakaupan suuri sesonki, mutta nyt ulkomaan matkustusrajoitukset tuovat siihen oman lisänsä. Kaupan arvioiden mukaan kotimaahan jää tänä vuonna joulua viettämään jopa 300 000 ihmistä enemmän kuin tavallisesti. Näin suuri määrä heijastuu jo merkittävästi joulumyyntiin ja asiakasmääriin – verkkokaupasta huolimatta.

Jos kauppaan kuitenkin osuu ruuhka-aikaan, kannattaa kiire unohtaa. Riittävät turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia ovat nyt välttämättömiä.