Mielipide | Nurmijärven reserviläisten palvelualttius

Nurmijärvellä oli mahdollisuus koronaturvalliseen influnssarokotukseen autojonossa. Autojono muodostuikin nopeasti terveyskeskukselta liikennevaloristeykseen saakka.

Apua oli saatava nopeasti liikennejärjestelyyn. Apu löytyikin välittömästi Nurmijärven reserviläisistä. Vastaava rokotusjärjestely järjestettiin myös Tuusulassa Nurmijärven reserviläisten avustamana.

Nurmijärveläiset voivat olla ylpeitä ja tyytyväisiä reserviläisten toimintaan. Reserviläiset hoitavat useita yhteiskunnallisia velvotteita.

Nurmijärven kunta ja seurakunta järjestävät vuosittain useita arvokkaita juhlia yhdessä. Reserviläiset ovat aina mukana määrätyissä tehtävissä. Vuosikymmenten ajan reserviläisemme ovat perinteitään uskollisesti hoitaneet. Esimerkiksi jouluaattona kymmenet reserviläiset aamuseitsemästä iltakymmeneen kaksi miestä parivartiossa vuorollaan valkoisissa lumipuvuissaan suorittavat kunniavartion Nurmijärven kirkonkylän ja Rajamäen sankarihaudoilla.Se on kaunis kunnianosoitus sankarivainajille. Sotien aikana oli Suomi aina joulukuussa lumen peitossa.

Suuressa osassa Suomea kunnat ovat hankkineet talot veteraanien käyttöön Esimerkiksi Hyvinkään kaupunki rakennutti aikanaan upean veteraanitalon. Siellä useat tukea tarvitsevat veteraanit ovat viimeiset elinaikansa viettäneet viihtyisissä kaksioissa hyvässä huollossa ja hoivassa. Nurmijärven kuntakin osti 1960-luvulla kesäasunnon Sääksjärven rannalta veteraanien käyttöön. Kunnanhallituksen puheenjohtaja agronomi Tapio Palho päätöksen jälkeen totesi, että veteraanit saavat käyttää majaa niin kauan kuin he haluavat. Kiitos siitä. Maja oli ahkerassa käytössä. Siellä hoidettiin kuntoa ja sodan jättämiä kolhuja

Reserviläiset ovat vastanneet majan huollosta. Etuna on ollut hikien huuhtelu raikkaassa Sääksin vedessä. Olen kuullut, että kunta suunnittelee tilan myymistä. Mielestäni se olisi suuri virhe. Olemme jossakin vaiheessa veteraaniasiain neuvottelukunnassa esittäneet, että majan enin käyttö annettaisiin reserviläisten huostaan. Se olisi oikea kiitos heidän uhrautuvalle vapaaehtoispalvelulle. Odotan Suomen suurimman maalaiskunnan hallinnolta inhimmillistä harkintaa tässä asiassa. Harva kunta ja seurakunta Suomessa, jos kukaan, saa nauttia vastaavanlaisista palveluista. Kunta voisi henkilökunnalleenkin järjestää virkistyspalveluja. Kiinteistön huollosta vastaisi varmasti reserviläiset niin kuin tähänkin saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut