Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuntakriitikon laskelma lukiosta

Juha Hyvämäen mielipiteeseen (NU 5.–6.12.) viitaten. Kyselin lisätietoja kunnasta viisi viikkoa sitten ja hyvin haluttomia sillä suunnalla ollaan tietoja antamaan, kun vasta neljännellä pyynnöllä tuli vajaa vastaus. Kunnanjohtajan mukaan kai laskelmat pitää laskea sillä tavalla, että se tukee hänen kantaansa ja sen takia ne kaiketi suoritettiin viimeiseen versioon ilman yläasteita. Kun Rajamäen vaihtoehdot saa etua yläasteesta se ei käy kirkolla. Alla oleva laskutapa on väärin kunnanjohtajan mukaan mutta laskin kumminkin:

Kunnanjohtajan malli

Rajamäen kampus + Keskitetty lukio kirkolle kunnanjohtajan tavalla 47 miljoonaa.

• Joudumme 5 vuoden kuluttua tekemään Nurmijärven yhteiskoululle remontin jonka hinta 15 miljoonaa. Todellinen hinta siis 62 miljoonaa (Nuukaa?).

Kahden lukion malli Rajamäen uudella kampuksella ja NYK:n liikuntasalilla 42 miljoonaa.

• Joudumme 5 vuoden kuluttua tekemään Nurmijärven yhteiskoululle remontin jonka hinta 15 miljoonaa. Todellinen hinta siis 57 miljoonaa (Nuukaa?).

Kuntakriitikon malli

Rajamäen kampus + keskitetty lukio kirkolle, jossa remontin sijaan kierrätetään tiloja. Rakennetaan uusitila tai remontoidaan/laajennetaan nykyistä vanhaa osaa. Rajamäen kampus edelleen 30 miljoonaa + ja kirkonkylän lukio/remontti/liikuntasali voi olla jopa 32 miljoonaa (!!!) ennen kuin ollaan samassa hinnassa kunnanjohtajan mallin kanssa. Lisäksi minimoimme uusien neliöiden määrän toisin kuin kunnanjohtajan mallissa.

• Käyttökustannukset pitää tietysti laskea, mutta väittäisin, että ne on pienemmät kuin kunnanjohtajan uudella rakennuksella pienempien yhteisneliöiden takia.