Mielipide: Tarvitsemme lukion Rajamäelle

Joukko lukiolaisia ja yhdeksäsluokkalaisia Rajamäeltä

Kunnan palveluverkkokyselyssä kysyttiin myös lukiolaisten mielipidettä. Suurempi osa vastasi, että lukio tulee olla molemmissa taajamissa; Rajamäellä ja Kirkonkylällä. Erilaisten kuntalaiskyselyjen tulokset ovat olleet saman suuntaisia. Virkamiesten tulisi huomioida tämä ehdotuksissaan. Ja ennen kaikkea valtuutettujen tulevissa päätöksissään.

Rajamäen lukio on ollut suosittu ja pidetty koulu kautta vuosien. Se on merkittävä sivistäjä Pohjois-Nurmijärven nuorille. Keskiarvoraja on pysynyt seitsemässä, joten tavallinen nuori, jolla ei ole yhdeksänneltä päästessään vielä mitään suunnitelmaa tulevaisuudelleen, on voinut jatkaa toiselle asteelle tutuissa ympyröissä. Kursseja on tarjolla hyvin; lukio on yleissivistävä ja perustarjonta riittää. Yksittäisiä kursseja on voinut suorittaa myös omatoimisesti.

Meitä lukiolaisia ihmetyttää tavoite tehdä isompi yksikkö. Kuulemme isoissa lukioissa opiskelevilta kavereilta, että opiskeluryhmissä on 30–40 oppilasta. Sellaisessa joukossa ei saa opettajan tukea, vaan käy niin että vain parhaimmat pärjää ja heikommat ja hitaammin opiskeluun kypsyvät tippuvat jo alkumetreillä. Pienempi lukio tarkoittaa meille parempaa tukea pienemmissä luokissa.

Meitä Rajamäen toimipisteen lukiolaisia harmittaa nuorisovaltuuston kannanoton saama suuri huomio. Se oli tehty muutaman nuoren toimesta, aikuiset hehkuttivat ja toistivat sitä kuin se olisi ollut laajemmankin lukiolaisjoukon mielipide.

Kustannuksiltaan Rajamäen kampuksen yhteyteen tehtävä lisäsiipi on kaiken järjen mukaan edullisempi ratkaisu. Ja muihin kaupunkeihin erikoislukioihin lähteviä me emme saa jäämään tänne, heillä on tarve lähteä pois ja sitä ei uudet rakennukset tai muutama lisäkurssi poista.

Vetoamme teihin päättäjät: älkää tehkö lyhytnäköistä päätöstä ja viekö meiltä pois omaa kouluamme!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.