Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Lukiokeskustelusta unohtui tärkein – koko kunnan lapset ja nuoret

Lukioratkaisusta käydään keskustelua ja paljon Rajamäki -keskeisesti. Koetaan, että Rajamäkeä syrjitään ja oletetaan, että Rajamäen suunnasta hakeudutaan muihin lukioihin.

Tosiasiassa ratkaisu koskettaa koko kunnan lapsia ja nuoria. Heilläkin on oikeus saada oman kunnan isosta lukiosta valittavakseen riittävästi eri oppiaineiden kursseja, myös pitkiä, jotta he saavat pohjan omille jatkokoulutuksilleen. Esimerkiksi Karhunkorvesta, Nukarilta, Palojoelta, laajalta Klaukkalan alueelta ja Perttulasta ei ole mitenkään yksinkertaista käydään Rajamäessä suorittamassa jotakin kurssia.

Kunnanhallitus teki oikean ratkaisun, vaikkakin äänestämällä. Koko kunnan kannalta on parasta, että meillä on yksi Kirkonkylässä sijaitseva lukio, johon kaikilla nuorilla on tasa-arvoiset kulkumahdollisuudet ja rauhallinen koulupäivä ilman siirtymiä muualle. Siinä ei ole kysymys Rajamäen syrjinnästä.

Meillä jokaisella on omat kouluperinteemme ja historiamme. Nykylapset luovat omansa meidän historiamme päälle. Nyt on aika tehdä lasten ja nuorten etua koskeva yhden lukion ratkaisu ja sijoittaa se Kirkonkylään.