Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Nurmijärveläisiltä löytyy sydäntä

Joulu on tänä vuonna monessa taloudessa erilainen kuin aiemmin.

Ei pelkästään siksi, että koronarajoitukset pakottavat rajaamaan sukujouluja. Toisilla epidemia on vaikuttanut pysyvästi elämään. Avioerot ovat vieneet perheitä erilleen ja työttömyys on pakottanut perheitä karsimaan myös joulukuluista. Toisaalta myös yksinäiset voivat olla entistä yksinäisempiä.

Hyväntekeväisyyskeräyksiä järjestävät tahot ovatkin kannustaneet pitkin marras-joulukuuta kynnelle kykeneviä osallistumaan erilaisiin joulukeräyksiin ja painottaneet, että avun tarve on tänä vuonna suuri.

Tämän joulun paras uutinen on se, että keräykset ovat onnistuneet hienosti ja paikallisestikin tuottaneet iloa sadoille ellei jopa tuhansille nurmijärveläisille. Ihmiset näyttävät välittävän aidosti lähimmäisistä, vaikka omakin taloudellinen tilanne olisi niukka.

Facebookissa järjestetyssä Jouluapu Nurmijärvi keräyksessä ruoka, vaate- ja lahja-apua saivat kymmenet paikalliset perheet.

Paikallisissa liikkeissä toteutettuun Joulupuu-keräykseen osallistui puolestaan ennätysmäärä lahjoittajia, ja kaikki lasten ja nuorten ennalta esittämät toiveet saatiin toteutettua.

Viimeisimpänä Pelastusarmeijan Joulupata-keräys onnistui yli odotusten, ja niin Kirkonkylässä kuin Klaukkalassa saatiin suuri määrä lahjoitettavaa.

On mahtavaa huomata, että nurmijärveläisiltä löytyy sydäntä. Näiden lahjoitusten ansiosta joulu on tänä vuonna monessa kodissa ennalta pelättyä parempi.

Vaikea aika selvästi yhdistää ja saa uskomaan, että yhdessä selviämme epidemiahaasteista.

Rauhallista joulunaikaa!

Kirjoittaja on NU:n päätoimittaja.