Mielipide: Holtitonta ilotulitusta Klaukkalan keskustassa – miksei kunta ohjeista turvallisia paikkoja?

Klaukkalalainen

Minkä takia Nurmijärven kunta ja muut asiasta vastaavat tahot eivät ole painokkaammin ohjeistaneet ilotulitukselle sallittuja paikkoja?

Klaukkalan keskusta-alueella joutui säikkymään kunnolla, kun ilotulitteita räjäyteltiin suoraan taloyhtiön ikkunoiden alla. Joku heitteli pahimmillaan papatteja parvekkeelta kadulle, ja myös torilla ammuttiin useita ilotulitteita, vaikkei se ole sallittua.

Viranomaisten pitäisi valvoa ammuntaa tarkemmin ja kunnan tulisi ohjeistaa asukkaita ennalta. Jos ohjeistettaisiin, missä on turvallista ampua ilotulitteita muita häiritsemättä, voitaisiin varmasti välttyä monelta harmilta.

Kuten Kiinteistöliiton neuvontalakimies ohjeisti Keski-Uusimaassa, laki lähtee siitä, että ilotulitteita on käytettävä siten, ettei niiden käytöstä aiheudu henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa. Hän myös totesi, että rakettien ampuminen taloyhtiön pihalla eikä taloyhtiöiden pihalla ole suositeltavaa. Silloin ampujan ei tarvitse pelätä ilotulitteiden osumista rakennuksiin taikka esim. autoihin eikä kotieläinten tarvitse kuunnella ikkunan edessä räjähteleviä raketteja.

Ilotulitteiden ammunta holtittomasti kielletyillä paikoilla onkin sellainen asia, johon pitäisi Nurmijärvellä varautua paremmin ennalta, eikä vasta jälkikäteen, kun jotain sattuu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.