Mielipide | Klaukkalassa esiintyvä nuorten leikki ärsyttää – asiasta syytä keskustella kotona

Klaukkalan nuorilla on ilmennyt nyt kaikkia hyvin ärsyttävä uskallatko-leikki. Heidän mielestään se on hauska ja viaton. Sen kohteeksi joutuneet kokevat sen hyvin ärsyttäväksi, syystäkin. Sen tekeminen on rikos. Nämä nuoret eivät sitä ymmärrä, koska heitä ei siitä ole valistettu riittävästi.

Kyse on uskallatko käydä soittamassa tuon talon ovikelloa/hakkaamassa oveen ja juosta karkuun jäämättä kiinni -leikistä.

Nuoret eivät ymmärrä, että kyseessä on oikeudellisesti tuomittava rikos nimeltä kotirauhan rikkominen. Sen seuraamukset saattavat olla arvaamattoman vaaralliset. Talossa yksin asuva vanhus saattaa jopa saada sydänkohtauksen pelästyessään rajua oveen hakkaamista pimeässä illassa. Myös taloissa asuvat lemmikit häiriintyvät siitä todella paljon, saati tavalliset kuntalaisetkin pikkuvauvoineen tahi ilman niitä.

Nämä murkut eivät tiedä sitä, miten vakavat seuraamukset siitä on myös heille itselleen sekä heidän vanhemmilleen, jos/kun he jäävät kiinni teosta esimerkiksi valvontakameran kuvan kautta ja rikoksen kohteeksi joutunut kuntalainen tekee rikosilmoituksen.

Poliisin tutkinnassa kyseinen nuori sekä hänen vanhempansa joutuvat kuulusteluihin. Koska kyseessä on ala-ikäinen lapsi, siitä ilmoitetaan joka kerta myös lastensuojeluun, josta ollaan jälleen yhteydessä nuoren kotiin. Nuoren seuranta saattaa jatkua jopa vuoden sen jälkeen.

Tätä ei halua varmasti yksikään vanhemmista, mutta se on totuus, koska kyseessä on kuitenkin lain mukaan yksi pyhimmän asian vastainen rikosnimike kotirauhan rikkominen. Ja ihan vain muistutukseksi kaikille: Myös jokaisen postilaatikko ja siihen kohdistettu vandalismi lukeutuu tämän rikosnimikkeen alle.

Pyydänkin kaikkia keskustelemaan asiasta vakavasti kotona ja jätetään kaikkien kotirauhan jatkossa rikkomatta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut