Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | NUUKA ei saa sulkea Kissankellon allasosastoa

Nurmijärven kunnannvaltuusto päättää keskiviikkona NUUKA-toimenpidesuunnitelmasta. Viranhaltijat ehdottivat yhtenä säästökohteena Kissankellon allasavustuksesta luopumista.

Allasosasto aloitti toimintansa vuonna 1988. Näiden 32 vuoden aikana allasosasto on palvellut hyvin muun muassa vammaisten, pitkäaikaissairaiden, veteraanien ja iäkkäiden toimintakyvyn ylläpitämisessä. Vesiliikunta ja vesikuntoutus on monelle hyvä tai ainut liikuntamuoto, jota pystyy harjoittamaan. Allasavustukseen sijoitettu raha tulee takaisin palvelujen käyttäjien parempana kuntona.

Allas on toiminut hyvin vauva- ja perheuintialtaana, erityislasten uimakouluissa, työikäisten vesiliikunnassa. Fysioterapeutit ovat antaneet altaassa ansiokkaasti allasterapiaa yksilöllisesti ja ryhmille, myös pitkään on annettu lääkinnällistä kuntoutusta yksilöllisenä allasterapiana.

Allasosasto on sopivan pieni ja kotoisa yksikkö. Henkilökunta on kokenutta ja hyvin ammattitaitoista.

Allas on yksi kunnan parhaista kuntoutus/vesiliikunta-altaista. Tasonosturi takaa, että myös pyörätuolinkäyttäjät pääsevät altaaseen helposti.

Allasosasto sijaitsee lähellä Klaukkalan keskustaa sekä iäkkäiden asuintaloja (mm. Suopolku 1, Lumikello) ja lähellä Klaukkalan terveysasemaa. Tosin kulku allasosastolle on varsinkin talvisin huono, koska siinä on jyrkkä mäki, joka vaatisi parannusta.

Voisiko Keusoten fysioterapia hyödyntää allasosastoa allasterapiassa ja lääkinnällisessä kuntoutuksessa?

Onnenkimpaleen jäseniä ovat Nurmijärven kunta, Nurmijärven seurakunta, Nurmijärven Invalidit, Nurmijärven Kehitysvammaisten Tuki, Nurmijärven Hengitysyhdistys ja Nurmijärven Reumayhdistys. Heidän jäsenkunnalleen allasosasto on ollut hyvä kuntoutuspaikka.

Kunta on yksi Onnenkimpaleen jäsenistä, joten sen avustus allasosastoon on paikallaan.

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva liikuntasuunnittelija (erityisliikunta)