Pääkirjoitus Pääkaupunkiseudun perässä pitkin hampain

Uudenmaan kunnat ovat ajautuneet hankalaan tilanteeseen koronarajoituksia vetäessään. Yhteinen sävel on kadonnut.

Pääkaupunkiseutu päätti alkuviikosta purkaa lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyviä koronarajoituksia, joten se laittoi kehyskunnat miettimään omaa toimintaansa. Keusoten tarkkoja linjauksia ei ollut tiedossa vielä, sillä päätöksiä oli tarkoitus tehdä perjantaina aamupäivällä.

Kuntapomojen mukaan kehyskunnnille ei kuitenkaan jätetty juuri muuta vaihtoehtoa, kuin myötäillä pääkaupunkiseudun linjauksia. Myötäilevät, vaikka eivät todellisuudessa haluaisi. Taipumisen perusteena on se, että alue on yhtenäistä harrastusaluetta ja lapset sekä nuoret kulkevat harrastusten perässä kuntarajojen yli.

Tosiasiassa pääkaupunkiseutu – siis Helsinki – käyttää valtaa muiden Uudenmaan kuntien yli. Niillä ei ole mahdollisuutta pitää kiinni omista rajoituksistaan näissä oloissa.

Suuri joukko täkäläisistäkin lasten vanhemmista toki iloitsee rajoitusten purkamisesta, ja se on tietenkin inhimillistä ja ymmärrettävää. Aika näyttää, millaiset vaikutukset nyt syntyvällä todennäköisellä purkupäätöksellä on. Pelko siitä, että tartuntojen määrät lähtevät entisestään kohoamaan, on todellista ja aiheellista.

Mahdollista on toki sekin, että peruutusvaihde otetaan silmään hyvinkin nopeasti. Näin kävi esimerkiksi Riihimäellä, jossa lasten harrastustoiminta ensin avautui ja sitten sulkeutui pian uudelleen.

Malttia tilanne vaatii kuitenkin kaikilta harrastajilta ja toimijoilta joka tapauksessa. Ja toisten entistä tarkempaa huomioimista.

Keusoten alueen koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut tällä viikolla jälleen nousussa ja myös ensimmäiset muuntovirusepäilyt ovat liikkeellä. Rajoitusten salliessakin täytyy arvioida todella tarkkaan mikä on kannattavaa.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten päätoimittaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut