Mielipide: Käsienpesua laiminlyödään yläkouluissa

8.-luokkalainen

Usein kun oppitunti alkaa, yli puolet luokasta livahtaa lavuaarin ohi ilman pienintäkään harkintaa käsien pesusta. On huolestuttavaa, kuinka monet eivät välitä näin pienestä asiasta, joka olisi ehdottoman tärkeää.

Olisi myös tärkeää, että oppilaat ottaisivat itse tavaksi pestä kädet aina ennen luokassa paikoilleen istumista. Varsinkin tässä maailmantilanteessa erityisen tärkeää olisi, että hygieniasta pidettäisiin huolta tunnollisesti. Kun käsiä ei pese, tartunnan saamisen riski kasvaa valtavasti.

Kukaan ei varmaan halua kosketella räkäisiä ja pöpöisiä ovenkahvoja. Jos et pese käsiä, kaikki päivän aikana keräämäsi bakteerit levittyvät ympäriinsä, kun koskettelet eri pintoja.

Kouluissa käytetään muutenkin paljon yhteisiä välineitä ja tarvikkeita, minkä takia ainakin minun mielestäni olisi kiva, jos käsihygieniasta pidettäisiin huolta.

Opettajat joutuvat usein myös muistuttamaan oppilaita pesemään käsiä sekä vahtimaan, että ne kädet oikeasti pestään eikä pelkästään kastella veden alla ja kutsuta sitä pesuksi. Tutkimuksissa on todettu, että saippua on paras ase virusten leviämistä vastaan, joten käsien pesu saippuan kanssa on ehdottoman tärkeää.

Jos mietit paria viimeisintä päivää, oletko pessyt käsiä tarpeeksi usein? Suomalaisista vain 21% pesee kätensä niistämisen jälkeen IROResearchin ja Mehiläisen tutkimuksen mukaan. Kertooko tämä mitään siitä, kuinka huonosti käsiä oikeasti pestään?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.