Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Koiralatu Parkkimäkeen

Olen monena vuotena pyytänyt Nurmijärven kuntaa tuomaan Parkkimäen ulkoilualueelle hiihtokaudella selkeät kyltit, jotka ohjeistavat reitin käyttäjiä kunnan järjestyssääntöjen mukaisesti. Niissä todetaan muun muassa seuraavasti; hiihtoladuilla ei saa ulkoiluttaa koiria (järjestyslaki § 14), myös kävely ja pyöräily on kielletty kaikilla hoidetuilla laduilla ja luisteluhiihtoon tarkoitetuilla väylillä, kuntoradoilla ja ulkoilureiteillä eikä hiihtoladuilla saa ratsastaa (järjestyslaki § 15).

Olen aktiiviliikkuja ja talvella käyn Parkkimäessä hiihtämässä melkein päivittäin. Valitettavasti ihmiset eivät joko tiedä tai välitä edellä mainituista ohjeista. Hoidetulla latualueella liikkuu kävelijöitä, koiranulkoiluttajia ja jopa pyöräilijöitä. Kaikki nämä aiheuttavat ladulla vaaratilanteita. On myös erittäin turhauttavaa jatkuvasti muistuttaa reitillä kävelijöitä siitä, että hiihtokaudella pururadalla ei saa kävellä.

Edellisinä vuosina en ole onnistunut saamaan kylttejä Parkkimäkeen, mutta tänä vuonna sinne saatiin kyltit kuukauden neuvottelujen jälkeen 5.2. Siitä kiitos kunnan liikuntatoimelle. Kyltit ovatkin vähentäneet kävelijöiden määrää huomattavasti Parkkimäessä.

9.2. kunnan sivuille on ilmestynyt uutinen, jossa kerrotaan, että koiralatukokeilu siirtyy Järvipohjasta Parkkimäkeen valaistulle ladulle.

Tällaista uutista on vaikea uskoa todeksi. Juuri kun saimme kuukauden patistelun jälkeen Parkkimäkeen ohjeistuskyltit liittyen reitin talvikäyttöön, niin nyt Kirkonkylän parhaalle, keskeiselle ja ainoalle valaistulle hiihtoreitille tuodaan koirat. Nyt täytyy todeta, että se taho, joka tällaisen päätöksen on tehnyt, on irtautunut todellisuudesta.

Päätös on aivan järjetön. Kaikella kunnioituksella koiranomistajia kohtaan, on täysin pöyristyttävää, että Kirkonkylän paras hiihtoalue tullaan osoittamaan koiraladuksi. Toivon todella, että tämä päätös perutaan nopeasti. Jos Alhonniittu ei yksin riitä, niin Järvipohja on hyvä vaihtoehto. Parkkimäki täytyy voida jättää pelkästään hiihtäjille.

Jos päätös jää voimaan, niin minun täytyy valittaen todeta, että hyvin mielelläni olisin kirkonkyläläisenä käynyt jatkossakin hiihtämässä Parkkimäessä, mutta en enää jaksa taistella tässä asiassa. Joudun jatkossa etsimään itselleni hiihtopaikat muualta, missä ei tarvitse väistellä koirien jätöksiä ja missä latu on tasainen.