Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kesätyöpaikat vähentyivät – miten kevään TET-harjoitteluille käy?

Nurmjärven Uutisten mielipidepalstalla (NU 7.2.21) on kummasteltu sitä, miksi kuntamme vähensi niin radikaalisti nuorilta tulevan kesän työpaikkoja, sekä kesätyöseteleitä.

Tämä on todella huono säästökohde, varsinkin kun otetaan huomioon, että viime keväänä jäi todella monilta yläastelaisilta TET-jakso korona takia väliin, ja viime syksynä taisi jäädä kaikilta kuntamme nuorilta?

Hyvinkäällä ainakin viime vuonna TET-jaksot pyörivät normaalisti ja nuoret saivat erittäin tärkeää työkokemusta. Harmi että nurmijärveläiset nuoret ovat huonommassa asemassa.

Onko mitään tietoa, miten tämän kevään TET-jaksoille käy? Toivottavasti edes viikon mittaiset harjoittelut onnistuisivat, sillä nyt osa nuorista lopettaa yläasteen osallistumatta yhteenkään TET-jaksoon, kun niitä on normaalisti kolme jaksoa.

Lisäksi koitin etsiä kunnan sivuilta tietoa liittyen kunnan kesätyömahdollisuuksiin, mutten löytänyt, joten olisi todella kiva jos joku asiasta tietävä voisi vastata tähän: Voiko kesätyöpaikka-arvontaan osallistua kuka tahansa, myös edelliskesänä paikan saanut? Samoin kesätyösetelijakoon? Jos näin on, niin sehän on todella epäreilua!

Työpaikoillakin on monesti käytössä ”karenssi” tällaisissa arvonnoissa; jos olet viime (tai jopa edellisenä vuonna) voittanut, et voi osallistua tänä vuonna arvontaan.

Toivottavasti kunnan arpajaisissa olisi myös tällainen huomioitu. Lisäksi minuakin kummastuttaa suuresti kesätyösetelin hakuprosessi; onko todella niin, että nopeat syövät hitaat? Eli ne nopeimmat kellä toimivin netti ja vikkelät sormet, saavat setelin?

Onko se edes laillista asettaa nuoret näin epätasa-arvoiseen asemaan?