Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Kuntavaaliehdokkaiden kirjoitukset siirtyvät pian vaalikynään

Kevään kuntavaalit vaikuttavat mielipideaineiston julkaisuun Nurmijärven Uutisissa.

Vielä helmikuun loppuun asti kevään kunnallisvaaleissakin ehdolla olevat ovat voineet kirjoittaa mielipidepalstallemme. Kirjoittelu onkin ollut aktiivista – hyvä niin.

Vaalien lähestyessä pyhitämme kuitenkin perinteisesti lukijalta palstan niille, jotka eivät ole kevään kuntavaaleissa ehdolla.

Ensi viikosta eteenpäin emme julkaise vaaleissa ehdolla olevien kirjoituksia lukijalta palstalla. Normaaliaikaan siirrytään taas vaalien mentyä, maanantaina 19. huhtikuuta. Poikkeuksen tekevät vastineet, joihin myös ehdokkailla on oikeus.

Maaliskuun alusta alkaen ehdokkaiden kirjoitukset siirretään omalle Vaalikynä-palstalleen, jossa kirjoittajan nimen alla on vakiomuodossa ammatti, puolue ja paikkakunta, ilman ehdokasnumeroa.

Tekstit tulee toimittaa osoitteeseen nurmijarven.uutiset@media.fi ja aiheeksi kirjataan VAALIKYNÄ.

Julkaisua edistävät ennen kaikkea lyhyys sekä konkreettinen paikallinen sisältö.

Tavoitteena on julkaista mahdollisimman runsaasti ehdokkaiden kirjoituksia, mutta käytössä oleva päivittäinen tila säätelee tekstien määrää.

Julkaisujärjestyksessä pyritään kunta- ja puoluekohtaiseen tasapuolisuuteen. Harvemmin kirjoittaneet menevät julkaisujonossa jo tekstejään julki saaneiden edelle.

Lisäksi kannattaa huomioida, että myös lähetysajankohta vaikuttaa, sillä tekstejä pyritään julkaisemaan siinä järjestyksessä, kun ne on meille lähetetty.

Ehdokkaiden kannattaa muistaa myös, että tekstien julkaisua edistävät ennen kaikkea lyhyys sekä konkreettinen paikallinen sisältö.

Tilan löytäminen yli 2200-merkkisille teksteille voi osoittautua haastavaksi.

Kirjoittaja on NU:n päätoimittaja.