Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kehittyvä koulu- ja päiväkotialue on Lintumetsän sydän

Lepsämän koulua koskevassa keskustelussa on jäänyt huomioimatta Lintumetsän koulualueen kehittämistä puoltavat seikat. Päätöksenteossa ei pidä sivuuttaa Klaukkalan Lintumetsän alueen asukkaita.

Sadat lintumetsäläiset ovat valinneet alueen kodikseen. Alueen kaavassa on jo vuosikymmenten ajan ollut tilavaraus koululle. Kaavaa myös uudistetaan parasta aikaa tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Meillä on yhteisöllinen naapurusto, jonka vuosittaiset perheiden kylätapahtumat on pidetty nimenomaan Mäntytien koulu- ja päiväkotialueen viheriöllä.

Elokuussa 2020 Lepsämän koulun Lintumetsään avattu väistötila ja sen tuoma koulupiha, leikkipuiston aitaus, jäädytetty kenttä ja yhteisön ajamat liikenneturvallisuuden parannukset ovat rikastuttaneet aluetta entisestään. Toivonkin, että aluetta koskevassa päätöksenteossa ei sivuuteta ison asuinalueen väestöä, vaan huomioidaan tosiasiat:

1. Lintumetsästä, Lepsämän päiväkodin ja koulun väistötilojen alueelta on vain noin 2,5-3,5 km matka Pikimetsään ja tulevan Vanha-Klaukan uuden asuinalueen länsipäätyyn. Koulun toimiminen Lintumetsässä voi mahdollistaa oppilaaksioton tarvittaessa myös näiltä uusilta alueilta.

2. Alueella on kymmeniä omakotitalotontteja rakentamattomana (mm. Jäkälätien alueella). Uuden alueen lisäksi täydennysrakentamista on jo pelkästään 2020 rakentunut vähintään 6 perheasuntoa (Nummitie, Mäntytie, Kaikupolku) ja lohkottuja tontteja on myynnissä useita. Koulun tarpeellisuutta arvioitaessa pitää nähdä myös muut kuin kunnan omistamien maiden mahdollisuudet.

3. Lintumetsän, Kalkerin ja Lepsämän aluetta palveleva Kuusirinteen kerhotalo on huonokuntoinen. Runsaslapsisella alueella on merkittävä ja kasvava tarve uusille nuoriso- ja kerhotiloille (mm. seurakunnan päiväkerhon, partion, nuorisotyön), kun Kuusirinteen käyttö loppuu. Tarvittavat uudet nuorisotilat voisi toteuttaa koulun väistötiloihin Lintumetsään niiden mahdollisesti laajentuessa.

4. 2020 käyttöönotettu koulun väistötila ei ole kontti, vaan sisätiloiltaan nykyaikainen koulu. Väistötilat ovat hyväkuntoiset, uudet ja käyttökelpoiset ilman korjaustarvetta vielä nykyisen - jopa kymmenvuotisen sopimuskauden jälkeenkin. Kehittämällä väistötiloja Lintumetsässä voidaan ratkaista laajan oppilaaksiottoalueen ongelmat pariksi vuosikymmeneksi.

Pidetään huolta ja kehitetään jo olemassa olevaa koulu- ja päiväkotitoimintaa Lintumetsän alueella.