Pääkirjoitus | Muuttuvatko asetelmat?

Nurmijärven Uutiset ehti julkaista Etelä-Suomen Median Tietoykkösillä teettämän Uudenmaan kannatuskyselyn juuri samana päivänä (NU 6.3.), kun puolueet päättivät vaalien siirtämisestä kesäkuulle.

Helmikuussa tehdyn kyselyn perusteella Uudellamaalla perussuomalaiset olisi vaalien suurin voittaja ja kokoomus häviäjä.

Kahden kuukauden lisäaika voi vielä muuttaa asetelmia ja selvää joka tapauksessa on, että yksittäisissä kunnissa tilanne voi vaihdella hyvinkin paljon.

Kuntavaalit ovat ennen kaikkea henkilövaalit, joissa ryhmien vahvimmat nimet vetävät valtuustoihin joskus hyvinkin vähän ääniä saaneita muita ehdokkaita. Yhdenkin nimekkään päättäjän luopuminen voi aiheuttaa ison muutoksen valtuuston voimasuhteissa, jos äänestäjät ovat olennaisesti sitoutuneempia häneen kuin hänen ryhmäänsä.

Demokratian kannalta ilahduttavaa on, että pelätty ehdokaskato on jäämässä odotettua pienemmäksi.

Nurmijärven Uutiset kertoi 13.3. varmasti jo mukaan lähteneiden 224 paikallisen ehdokkaan nimet, ja puolueilla on nyt 4. toukokuuta aikaa täydentää vielä listojaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut