Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Toivottavasti Nurmijärvi olisi naapureita viisaampi: Ei kieltoja ja rangaistuksen uhkaa pysäköintiin

Nurmijärven Uutisissa (27.2.) käsiteltiin pysäköintiin ja sen valvontaan liittyvä asioita. Itselläni, vuosi sitten Klaukkalaan muuttaneella, on varsin toisenlainen kuva näistä asioista.

”Väärä” pysäköintihän lähtökohtaisesti johtuu siitä, että liikennemääriä ei ole kyetty ennustamaan eikä hahmottamaan, eivätkä taloyhtiöt tai tieosuuksista vastaavat tahot ole osanneet tai halunneet järjestää riittävästi sallittuja pysäköintipaikkoja.

Nurmijärven tapaisessa kyläyhteisössä ei asian luulisi olevan edes ongelma.

Helsinki ja sen naapurikunnat ovat lähteneet näissä asioissa sanktioiden tielle lähinnä paikatakseen kuntatalouttaan ja tyydyttääkseen poliittisia intohimoja.

Toivoisin, että nykyinen kotikuntani olisi näissä asioissa naapureitaan viisaampi ja onnistuisi hyvin hoidetulla liikennepolitiikalla käyttämään tätä yhtenä viihtyvyystekijänä markkinoidessaan aluetta uusille asukkaille.

Tuskin monet kiellot ja rangaistuksen uhka lisäävät innokkuutta asuinkunnan valinnassa.

Julkistakin liikennettä voisi hyvin kehittää esim. Kivistön asemalta säännöllisellä shuttle bus -yhteydellä Klaukkalan Matkakeskukseen.

Sen sijaan, että palkattaisiin kunnallisia pysäköinninvalvojia toivon, että keskityttäisiin tuottavan työn ja työpaikkojen luomiseen. Se on kaikkien kuntalaisten etu.

Huolestuneitten Seurantien asukkaitten näkemyksen mukaan kadulla ajetaan ”tuhatta ja sataa”.

Kadunvarteen pysäköidyt ajoneuvot tieosuutta kaventaen pikemminkin hiljentävät ajonopeutta, joten kannattaisiko päivittää nykyistä kieltotilannetta ja järjestää pysäköinti tarkoituksenmukaisemmin?