Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sukupuolivähemmistöön kuuluvien ei pitäisi pelätä

Monet ihmiset joutuvat pelkäämään elämää identiteettinsä takia, eivät uskalla hyväksyä itseään, eivät uskalla kertoa ihmisille, keitä he oikeasti ovat eivätkä tiedä, keihin asian kanssa voisi luottaa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat ihmiset joutuvat pelkäämään joka päivä sitä, että heille kävisi sen takia jotakin.

Olen itse joutunut kuulemaan halveksuvia kommentteja siitä, mitä puolustan ja mitä itse olen.

Se on kuin nousisit joka päivä uuteen haasteeseen, mutta sen lopputulos voi missä vaiheessa tahansa muuttua täydeksi sodaksi.

Siltä, kuin astuisit pellolle, mutta silmänräpäyksessä se muuttuisikin miinakentäksi.

Monet ihmiset elävät vielä vanhanaikaisessa uskossa, jossa oli vain kaksi sukupuolta ja yksi suuntautuminen.

Esimerkiksi meille varmasti kaikille tuttu Amerikan ex-presidentti, Donald Trump, on kertonut, miten hän ei antaisi transsukupuolisten saada lääkinnällistä hoitoa vain heidän oman identiteettinsä takia.

Heiltä voi mennä vaikka mitä oikeuksia, ja heille voi käydä hyvinkin huonosti. Täysin viattomien ihmisten ei pitäisi kärsiä vain, koska jotkut ihmiset eivät heitä osaa arvostaa.

Minkä takia ihmiset edes tekevät tästä asiasta niin suuren ongelman?

Ihmisten ei pitäisi ajatella kenestäkään tietyllä tavalla vain, koska jotkut ihmisistä sattuvat pitämään saman sukupuolen edustajasta.

Jopa yli 40 prosenttia vähemmistöstä on joutunut pahan kiusaamisen kohteeksi, ja se on aivan järkyttävää. Jos ihmiset edes yrittäisivät ajatella asiasta yhtään avoimesti, elämä olisi huomattavasti helpottavampaa niille, jotka joutuvat sen takia kärsimään.

Valitettavasti mikään tässä maailmassa ei ole helppoa, ja tästä samasta asiasta taistellaan varmasti vielä monien vuosien päästä. Siispä haluan sanoa kaikille ihmisille, jotka seisotte näiden ihmisten rinnalla: älkää lopettako tätä taistelua vielä, koska tämä saattaa olla yksi niistä sodista, joka johtaa vielä parempaan tulevaisuuteen.

Kirjoittaja on Seitsemän veljeksen koulun oppilas