Mielipide: Koronapotilas kaipaa ohjeita

Kuntalainen ei tiedä, miten pitäisi toimia

Kaivataan koronapotilaalle oikeanlaista ohjeistusta Keusotesta.

Kun koronapositiivinen henkilö on syystä tai toisesta ohjeistettu menemään Nurmijärveltä Järvenpäähän jatkohoitoon, niin miten ja millä hän sinne menee vaarantamatta kenenkään toisen terveyttä?

Menijä voi olla nuori tai vanha, autollinen tai autoton tai niin sairaana, että ei itse pysty autoa ajamaan, vaikka auton omistaisikin.

Koronapuhelimesta (vihdoin, kun sieltä on takaisinsoiton saanut) ohjeistetaan: ”Sinne mennään tavalla tai toisella. Kyllä se lähettänyt lääkäri on ohjeistanut (ei ole). Kyllä aikuisen ihmisen pitää pystyä omat asiansa hoitaa. Muille terveysasemille ei voi tulla, ne ovat puhtaita. Voi tilata taksin, se ottaa kyytiin, jos ottaa. Täältä voi hakea Kelaa varten todistuksen taksimatkasta.”

Kuntalainen kuvittelee, että kun on suunniteltu ja päätetty Keusoten sisällä toimintatavat, niin olisi myös mietitty ja mallinnettu valmiiksi, miten näiden toimintatapojen toteuttaminen käytännössä tapahtuu.

Huolestuttaa terveydenhuollon henkilöinen jaksaminen työssään ja ihmisten kiukuttelu heille. He varmaan ohjaisivat oikein, mikäli olisi ohjeet laadittu.

Kommentoi