Mielipide: Mihin lähipalvelut katoavat?

Riitta Hämäläinen29eläkeläinen

Uudenmaan Osuuspankin Nurmijärven konttori sulkeutuu maaliskuun lopulla. Pankinjohtajan mukaan tarvetta konttorille ei ole, koska asiointi pankissa on vähäistä.

Käynnit pankissa ovat vähissä, koska ovet ovat kiinni eikä aikoja ole henkilökohtaiselle käynnille. Olen yrittänyt saada henkilökohtaista käyntiaikaa kyseiseen konttoriin, mutta heillä ei ole aikoja. Minulle tarjottiin aikaa joko Nummelasta tai Järvenpäästä.

Kassapalveluita Nurmijärven konttorissa ei ole ollut enää pariin vuoteen. Lähimmät Uudenmaan Osuuspankin kassapalvelut maaliskuun lopun jälkeen ovat muutamana päivänä viikossa klo 9.30-12 Hyvinkäällä (ti, to), Järvenpäässä (ma, to), Nummelassa (ti, pe) ja Lohjalla (ma, to).

Minä en ole tyytyväinen konttorin sulkeutumiseen. Rajamäen Osuuspankki lopetettiin aikoinaan, ja toiminnot siirtyivät Nurmijärven konttoriin. Nyt tuo Nurmijärven konttori sulkeutuu ja toiminnot siirtyvät Klaukkalaan. Kaikki Nurmijärvellä olevat pankit löytyvät vain Klaukkalasta.

Pankki suositteli käteisnostoja automaateista ja käteisnostopalveluja tarjoavista ketjuista: K-ruokakaupat, R-kioskit, Tokmanni-ketjun myymälät sekä Neste-liikenneasemat.

Onko pankki siirtänyt palveluitaan kaupoille ja kioskeille? Rajamäessä on yksi ottoautomaatti, talletusautomaattia Rajamäessä ei ole.

Liputan lähipalveluiden puolesta. Olen yksi ikääntyneistä ja myös me tarvitsemme palveluita, ei ainoastaan digitaalisia ja kaukana olevia. Kulkeminen palvelujen perässä ei ole helppoa, jos ei ole omaa autoa eikä enää ajokorttia.

Rajamäestä on kadonnut moni palvelu. Terveyspalveluiden tulee pysyä Rajamäessä. Tyhjiä liiketiloja löytyy. Lukio on häviämässä. Rajakaari ja yläaste puretaan.

Tilapäisparakkeja on tullut liikuntakentille. Hiekkakentät ja luistelualueet ovat pienentyneet. Mihin Nurmijärvi-ilmiö on menossa?

Kiitos hyvistä hiihtoladuista, ne ovat olleet hyvässä kunnossa, kun tänä talvena saimme lunta tänne etelään.

Onko tulevaisuus sitä, että jokainen palvelee itse itseään tai robotin avustuksella niin kaupassa, huoltoasemalla, kahviloissa, ravintoloissa ym., eikä henkilökohtaisia kontakteja enää ole.

Vielä kaupoissa, apteekissa, uimahallissa on palvelevaa henkilökuntaa. Kuinka kauan, jos vain itse hoidamme palvelumme?

Lämmin kiitos Rajamäen Shellille, mistä löytyy palvelua. On todella mukava ajaa bensatankille, ja sinua tulee palvelemaan ystävällinen henkilö, jonka kanssa voi jopa haastella.

Tarvitsemme toisiamme!

Kommentoi