Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Täytyy olla huolissaan

Luettuani Nurmijärven Uutisista 10.3. jutun Stoppi potilaan pompottelulle ja tutustuttuani Keusoten nettisivuihin totesin, että paljon on varmasti tehty töitä.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että hoitovastaavamalli on hyvin teoreettinen eikä tule toimimaan pitkään aikaan. Moniammatillinen työryhmä vastaanottotyössä oli hyvä asia.

Hakeutuessaan palveluihin väestö on hyvin eriarvoisessa asemassa. Kaikilla ei ole nettiyhteyttä eikä valmiuksia netin käyttöön. Sähköinen asiointi vaatii myös tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Tällä hetkellä puhelujen ruuhkautuminen on vakava asia ja voi jopa aiheuttaa hoitojen viivästymisiä. Jos odotat päivän tai kaksi takaisinsoittoa, tulet todennäköisesti soittaneeksi uudelleen.

Hoidossa pääpaino ei voi olla etävastaanotoilla. Mielestäni etävastaanotto sopii lähinnä tilanteisiin, joissa potilas ja hoitaja/lääkäri ovat aikaisemmin tavanneet ja heillä on luottamuksellinen hoitosuhde.

Etäyhteyden kautta potilaalla voi olla vaikeuksia ilmaista tarpeitaan, ja hoitaja/lääkäri voi tehdä väärän tulkinnan.

Lähikontaktissa havainnot, sanaton viestintä ja mahdollisuudet yksinkertaisiin tutkimuksiin tuovat tärkeän lisäarvon potilaan tilanteesta.

Hoitovastaavat ovat tärkeässä avainasemassa potilaan hoidossa. Sairaanhoitajat ovat ammattitaitoisia ja työhönsä hyvin sitoutuneita.

Keusoten tulee taata heille jatkuvaa täydennyskoulutusta, mikä usein unohtuu kuntasektorilla.

Hoitovastaavien nimet ja yhteystiedot löytyvät Keusoten sivuilta, mutta miksei lääkäreiden?

Jään kaipaamaan omalääkäri/hoitaja-järjestelmää. Olen ollut tyytyväinen sen toimimiseen Rajamäen terveysasemalla.