Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Nurmijärven tulevaisuus

Nurmijärvi jatkaa vahvana kasvukuntana, joten kasvun hallitsemiseen ja ohjaamiseen tarvitaan pitkäjänteistä yhdyskuntarakenteen suunnittelua ja seurantaa.

Kirjoitin aiemmin, että koronapandemia lisää entisestään Nurmijärven vetovoimaa kaupunkikunnista ja näin on tapahtunut.

Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksessa (2021) turvallisuus nousi tärkeimmäksi asuinpaikan valintakriteeriksi. Samaisessa tutkimuksessa nousi esiin myös asumisen väljyys.

Olen painottanut tiedolla johtamisen merkitystä ja kunnan tulisi vastata ihmisten toiveisiin.

Hajautettu yhdyskuntarakenne, jossa taajamilla ja kylillä on aktiivista paikallista toimintaa sekä tarvittavia lähipalveluja, tukee parhaiten ihmisten toiveita asuinpaikasta sekä lisää ihmisten hyvinvointia.

Kevyenliikenteen väylien rakentamista tulisi vauhdittaa, jolla lisäämme ihmisten liikkumista.

Harrastustoimintaa sekä sote- palvelujen rahoitusta tulisi kanavoida enemmän seuroille ja järjestöille. Kunnan roolia palveluiden järjestäjänä tulisi pienentää.

Taajamia tulisi kehittää tasapainoisesti suosien pientalomaista ja väljää rakentamista.

Taajamiin tarvitaan lisää puistoja ja keskustat tulisi siistiä. Siisteys myös vähentää ilkivaltaa, kun paikat pysyvät kunnossa.

Kuntaliiton kaupunkikyselyssä (2020) mainitaan, että “yleistyvä etätyö lisää seutukaupunkien ja pienempien kuntien edullisten asumismahdollisuuksien ja sujuvan arjen houkuttelevuutta.

Muuttoautojen keulat kääntyvät suurkaupungeista harvemmin asutuille alueille”.

Tässä kohtaa kunnan tulisi ohjata kasvua siten, että kunnalle muutto on positiivista muuttovirtaa, ja tarjota muuttajille väljää pientaloasumista.

Suomalaisista palkansaajista 43% tekee työtä, joka ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua.

Lienee selvää, että etätyöläisten määrä on lisääntynyt koronapandemian aikana.

Suomessa maaseudulla on EU:ssa kolmanneksi huonoimmat tietoliikenneyhteydet, joten Suomen tulisi hakea EU:n kehitysrahastosta investointirahaa tietoliikenneyhteyksien kehittämiseen.

Nurmijärvellä on myös loistavat edellytykset houkutella yrityksiä ja lisätä työpaikkaomavaraisuutta sijaintinsa ja tieverkoston kehittymisen ansiosta.

Positiivisen kehityksen vauhdittamiseksi yritystonttien ja yritystilojen tarjontaa tulee lisätä ja käydä aktiivista vuoropuhelua yrittäjien kanssa.

Nurmijärven tulee olla hyvä kunta asua, jossa ihmisten tarpeet tulevat paremmin huomioiduksi ja yritystoiminta kukoistaa.