Pääkirjoitus: Kasvomaskista apua pölyynkin

Kohta on taas katupölyn aika. Kasvomaskit auttavat tätäkin vaivaa vastaan. arkisto/Jukka Nurmilaakso

Talvi on vahvasti taittumassa ja lumikinokset sulavat kovalla vauhdilla. Runsasluminen talvi toi mukanaan tavallista enemmän lumitöitä.

Myös hiekoitettavaa oli aiempaa enemmän. Niinpä lähiviikoille on vastaavasti luvassa poikkeuksellisen paljon hiekkojen harjaamista.

Lumen alta paljastuu paljon muutakin kuin vain hiekkaa. Uudelleenseulomisella ja pesulla on kuitenkin oma hintansa, joten hiekan uusiokäyttö voi nousta turhan kalliiksi vaihtoehdoksi. Hienoa, että tätäkin vaihtoehtoa kuitenkin pohditaan.

Lumisen talven myötä nastarenkaat ovat kuluttaneet asvalttia normaalia vähemmän. Lumi ja jää kun suojaavat osaltaan pintaa. Niinpä myös kulutuksen aiheuttamaa katupölyäkin on vähemmän. Toisaalta kun hiekkaa on aiempaa enemmän, tavallinen kuntalainen tuskin huomaa eroa.

Harjakaluston ilmestyminen katukuvaan on kuitenkin positiivinen kevään ilmiö. Työn pölyävyyteen on haettu erilaisia ratkaisuja.

Harjaukset jatkuvat suunnilleen pääsiäisen ja vapun välisen ajan, joten koronan rinnalla tuo on varsin pieni riesa. Ja sitä paitsi kasvomaskit auttavat mukavasti myös katupölyä vastaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.