Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kun kukaan ei soita eikä pääse lääkäriin

Ärtymykseni nousi aivan huippulukemiin, kun luin lehdestä (NU 10.3.) jutun Keusotesta.

Minulla on sekä omia kokemuksia ja olen myös yrittänyt hoitaa kahden muun henkilön asioita huonolla tuloksella. Jos hoitaja soittaa takaisin, saattaa asiointi loppua siihen.

Ystäväni kärsi kamalasta koko kehon kutinasta ja ohjeeksi tuli; peskää mäntysuovalla.

Iäkkään monisairaan äitini asioissa luvataan lääkärin soittoa seuraavaksi päiväksi, menee kuitenkin monta päivää ennen kuin lääkäri soittaa ja silti ei pääse vastaanotolle.

Äitini tarvitsi Kelaa varten lääkärintodistuksen; sen kirjoitti vieras lääkäri ilman vastaanottoa ja Kela hylkäsi hakemuksen.

Itse olen siirtynyt kokonaan yksityiselle puolelle. Miten pienituloiset pääsevät lääkäriin, kun rahat menevät lääkkeisiin ja yksityiselle ei ole varaa mennä?

Itselläni ovat molemmat peukalot ja ranteet särkeneet joulukuusta lähtien ja yritin päästä lääkäriin; hoitaja konsultoi lääkäriä ja diagnoosiksi tuli kuluma.

Yksityisellä puolella tutkitaan nyt nivelreuman mahdollisuutta. Yritän päästä Keusoten kautta edes röntgeniin ja sydänsairaan vuotuisiin verikokeisiin ja sydänfilmiin, ei minunkaan talous kestä kaikkia sairauskuluja.

Osaan hyvin käyttää sähköisiä palveluita ja niinpä täyttelin netissä 7.3. lomakkeen, missä sai kuvailla oireita yms.

Lähetyksen jälkeen robotti vastasi heti ja maanantaina tuli tekstiviestillä ilmoitus: lääkäri soittaa 2 viikon päästä.

Oli sitten taas lähdettävä muualle hoitoon.

10.3. artikkelissa vähän moitittiin potilaita, kun eivät osaa käyttää puhelinta/kuunnella nauhoitetta loppuun tai soittavat ”turhaan” monta kertaa.

Kyllä varmasti soitetaan, kun kukaan ei ota koppia varsinkaan jos kuuluu kantatiimin potilaisiin ja takaisinsoittoa saa odottaa viikon tai kaksi.

Olisi varmaan aiheellista tarkastella, miksi tämä tökkii niin pahasti, ei koronaa voi kaikesta syyttää.

Mutta on minulla jotain positiivista palautettakin: kotiutustiimille, kotihoidolle, toimintaterapialle ja muillekin sosiaalialan osaajille suuret kiitokset hyvästä ja joustavasta palvelusta.