Pääkirjoitus | Vielä ripaus kärsivällisyyttä

Eduskunnassa ja hallituksen sisällä käytiin viime viikolla kovaa vääntöä lähinnä pääkaupunkiseutua ja Varsinais-Suomea koskevista liikkumisrajoituksista. Päätösten aika jäi kuitenkin pääsiäisen yli.

Järkevintä suositusten ja rajoitusten puitteissa olisi nyt pysytellä kotona ja viettää pääsiäisen juhlaa ulkoillen ja perinteitä noudatellen kaikessa rauhassa, korkeintaan oman perheen kesken.

Koronapandemiatilanne vaikeutui selvästi muutamassa viikossa helmi-maaliskuussa, eikä se ole siitä juurikaan parantunut – sen verran kuitenkin, että pääsiäisen jälkeen saanemme kuulla aikataulusta, jolla rajoituksia voidaan alkaa kevään mittaan lieventää.

Koronavirustilanteessa suuri ongelma ovat tällä hetkellä erilaiset muuntovirukset, jotka ovat usein osoittautuneet herkästi leviäviksi ja osa ehkä myös rokotteille vastustuskykyisiksi.

Kaikki tämä on hyvää perustelua sille, ettei vielä ole todellakaan syytä liikkua missä sattuu eikä varsinkaan suurella joukolla. Vielä ripaus kärsivällisyyttä, niin tauti saadaan kyllä kevään ja rokotusten myötä hallintaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut