Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätehuollon verotulot ulkomaille

Jätehuoltomääräykset uudistuvat ja taloyhtiöt sekä isännöitsijät kilpailuttavat jätehuoltosopimuksiaan.

Asunto-osakeyhtiömme isännöitsijä toteutti kilpailutuksen usealla eri palveluntuottajalla, koskien kaikkia isännöimiään kohteita.

Isännöitsijätaho vaikutti päättäneen valinnastaan jo siinä vaiheessa, kun välitti tarjousvertailun taloyhtiömme hallitukselle.

Kyseinen sähköposti nimittäin sisälsi myös tiedotteen, jossa kerrottiin, että jatkoneuvottelut oli jo käyty kokonaisedullisimman palveluntuottajan kanssa.

Tarkastelin asiaa ja taloustiedoista kävi ilmi kyseisen ulkomaalaisomistuksessa olevan yrityksen tehneen tappiota viime vuosina.

Tämähän tarkoittaa sitä, että yritys ei ole tuottanut Suomeen verotuloja ja sen valitseminen ei noudattaisi yhteiskuntavastuun aluetta, jonka mukaan verotuloja tulee kasvattaa.

Tarjousvertailun toiseksi edullisin vaihtoehto oli täysin kotimainen ja hinnassa oli todella pieni ero edullisimpaan verrattuna, etenkin jäljelle jääviin kalliimpiin vaihtoehtoihin suhteutettuna.

Ymmärsin, että etenkin näin haasteellisena aikana olisi ollut suotavaa suosia kotimaista yritystä ja tiedustelin asiaa enemmän.

Isännöitsijän mukaan jokainen siihen asti päätöksensä antaneista taloyhtiöistä, joita tuossa vaiheessa oli kertynyt jo kymmeniä, olivat valinneet tuon kokonaisedullisimman ulkomaisessa omistuksessa olevan vaihtoehdon.

Olin tuolloin ja olen edelleen ihmeissäni siitä, kuinka vähän tuon perusteella kotimaisuus oli edellä mainituille kymmenille taloyhtiön hallituksille merkinnyt, tai kuinka vähän niiden toimesta asiaan oltiin perehdytty.

Taloyhtiömme hallituksen kesken, täysin hyvässä yhteishengessä, harkitsimme edelleen tuon vain hieman kalliimman vaihtoehdon valintaa, perusteena kotimaisuus.

Selvisi kuitenkin, ettei kyseisellä yrityksellä ollut valitettavasti mahdollisuutta palvella alueellamme ainoastaan yhtä taloyhtiötä.

Mikäli heidän yrityksensä olisi tullut valituksi tarjouskilpailussa, olisi heidän täytynyt hankkia lisää resursseja usean kymmenen uuden taloyhtiön jätehuollosta suoriutuakseen. Se olisi ollut kotimaisen yrittämisen kannalta erittäin myönteinen asia.

Myönnän laajempien kokonaisuuksien hahmottamisen olevan usein hankalaa itsellenikin.

Eipä kai laillisista menettelytavoista ketään voi syyllistää. Olenhan itsekin käynyt Lidlissä.