Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Liikkuuko lapsesi riittävästi?

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tällä viikolla kansallisen liikkumissuosituksen siitä, miten ja kuinka paljon lasten ja nuorten tulisi liikkua.

Ministeriön mukaan Suomessa vain noin puolet 7−12-vuotiaista ja vain alle viidesosa 13−17-vuotiaista liikkuu terveytensä kannalta tarpeeksi.

Kaikille 7–17-vuotiaille suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään tunnin verran päivässä. Lisäksi lihasvoimaa ja luustoa vahvistavaa liikkumista tulisi tehdä vähintään kolmena päivänä viikossa.

Innokkaimmiltakin liikunnanharrastajilta vaaditaan kuitenkin nyt mielikuvitusta, koronan heittäessä yhä kapuloita eri liikuntalajien rattaisiin. Miten turvata lapsen ja nuoren liikunnan tarve, kun niin moni harrastuspaikka on pandemian takia suljettu?

On ymmärrettävää, että yli vuoden erilaisten rajoitusten ja suositusten keskellä vahvimpaankin iskee kisaväsymys. Harrastuksiin ikävöivä kyseenalaistaa viranomaisten langettamat rajoitukset ja suositukset. Ovatko ne kaikki tarpeellisia?

Vastaus on yksiselitteinen. Nyt jokaisen meistä on kannettava vastuunsa, jotta rajoituksista jonain päivänä päästään eroon ja meistä jokainen voi palata itselleen mieluisan harrastuksen pariin.