Mielipide | Oho, oletteko huomanneet?

Meillä täällä Harjulassa taitaa jollain olla kotonaan jokin uusi koirarotu. Se jättää jälkeensä valmiiksi mustaan muovipussin pakatut ulosteensa.

Kätevää: uloste säilyy tuoreena pidempään ja ansarin lämmössä loiset kehittyvät nopeammin täysikasvuisiksi. Ja mikä parasta, siihen voi liukastua vielä viikkojen päästä.

Haluaisin bongata tämän koiran, koska olen kiinnostunut kyseisestä rodusta.

Hei, oletteko huomanneet?

Täällä Harjulassa asuu fiksuja lapsia. Kun katselen katujen varsia, niin en näe aiemmin tyypillisiä lasten pois heittämiä roskia, karkkipapereita ym.

Lapset ovat näköjään ympäristötietoisia hyvän koti- ja koulukasvatuksen saaneina. Kiitos siitä lapsille, kodeille ja kouluille!

Mutta oletteko huomanneet?

Täällä Harjulassa asuu myös vähemmän ympäristöstä ja hygieniasta piittaamattomia aikuisia.

Veikkaan, että he ovat aikuisia, koska eivät lapset heitä maahan tupakantumppeja ja kasvomaskeja.

Varmaan kukaan ei ole koskaan kertonut heille, että molemmat sisältävät mikromuoveja, jotka poistuvat luonnosta erittäin hitaasti...

Mutta varmaan joku on heille kertonut, että molemmissa saattaa olla koronaviruksia, siksi ne pitää saada nopeasti pois käsistä, yäk!

Ehkä kukaan ei ole kertonut heille, että lapset saattavat käyttää eo. roskia leikeissään ja saada niistä mm. noita viruksia kotiin vietäviksi.

Ehkä kukaan ei ole kertonut heille, että samoin saattavat tehdä koirat. Kerronpa vielä senkin, että eräs koira piti lopettaa sen syötyä niin ihanasti viruksilta tuoksuvan maskin. Maskin metallilanka jäi jumiin koiran suolistoon.

Ehkä kukaan ei myöskään ole kertonut heille, että nyt korona-aikana mummot ja vaarit eivät ole siivoamassa katujen varsilta teidän välinpitämättömyydestä johtuvia jätöksiänne.

Meillä kaikilla on paljon mukavampaa, jos itse kukin huolehtii siitä, että ei heitä roskia luontoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut