Vaalikynä | Parannetaan Nurmijärven vanhuspalveluja

Vanhuksilla on oikeus hyvään hoitoon ja hoivaan. Kaiken hoivan ja hoidon tulee perustua arvokkaaseen elämään ja jokaiselle vanhukselle on järjestettävä hänen tarpeitaan vastaava hoitopaikka.

Vanhusten hoidon ongelmat ovat olleet pitkään tiedossa: henkilökuntaa on liian vähän, työntekijät sekä omaiset ovat huolissaan hoidon laadusta ja hoitajien jaksaminen on koetuksella.

Ongelmien korjaaminen vaatii määrätietoisia toimia.

Työntekijät vanhustenhoidossa tekevät arvokasta työtä ja parhaansa vallitsevissa olosuhteissa.

Päättäjien on nyt aika ryhtyä toimeen ja kohentaa olosuhteita sille tasolle, mitä hyvä vanhustyö ja inhimillinen hoiva edellyttävät.

Kunnan ja Keusoten tulee huolehtia, että Nurmijärvellä vanhuspalveluissa on riittävä määrä osaavaa ja koulutettua henkilöstöä.

Johtamisen on oltava kunnossa, työntekijöitä arvostettava ja palkkaus tulee saattaa vaativuutta vastaavalle tasolle, jotta saamme ammattitaitoista henkilökuntaa.

Kotihoitoa ja hoitopaikkoja on järjestettävä yksilöllisen hoidontarpeen mukaan. Monille ikäihmisille kotona asuminen on paras vaihtoehto.

Osalle se merkitsee kuitenkin turvattomuutta, yksinäisyyttä ja ahdistusta. Sen vuoksi tarvitaan koihoidon lisäksi riittävästi palveluasumisen ja tehostetun hoidon paikkoja.

Nurmijärvi ei voi enää säästää vanhustenhoidosta.

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (sd.) Nurmijärvi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut