Mielipide: Toreenintalon sulkeminen on kovin salaista – omaisille ei olisi saanut kertoa

Marjatta Siitonen29

Jokin aika sitten Nurmijärven Uutisissa oli Keusoten vanhustyönjohtajan Erja Pentin ilmoitus, että palvelukodin pitkäaikaispaikat suljetaan vuonna 2024.

24.3.2021 Erja Pentti kuitenkin piti tiedotustilaisuuden palvelukodin työntekijöille, jossa ilmoitti, että laitos suljetaan tämän vuoden lopussa tai viimeistään maaliskuussa 2022.

Seuraava tiedotustilaisuus tai yt-neuvottelu koskee työntekijöiden työn jatkoa. Ketään ei irtisanota, ja henkilöstö saa esittää toiveita siitä, minne päin Keusotea haluaisi ainakin tällä hetkellä.

Potilaiden sijoituksista ei ole mitään tietoa tai suunnitelmaa. Heitä on kuitenkin laitoksessa viitisenkymmentä. Myös muista kunnista kuin Nurmijärveltä.

Ryhdyin ottamaan selvää, miksi tällainen päätös on tehty.

Keusoten valtuustossa ja hallituksessa ei kummassakaan tiedetty asiasta, eikä päätöstä oltu näissä elimissä tehty. Hallituksen jäsen lupasi selvittää asiaa, mutta ei saanut selville päätöksen tekijää.

Oli tekijä nyt kuka tahansa, niin pahaa jälkeä on tullut. Palvelukodin työntekijöistä jo ensimmäiset ovat siirtyneet töihin muualle ja lähtijöitä on lisää. Kesä ja kesälomat tulossa, mistä työntekijät?

Entä sitten potilaat? Tulevat kuulemma kalliiksi. Niin tulevat, koska eivät tule ilman jatkuvaa henkilökuntaa toimeen.

On ihan sama, kallista on, siirretään Keusotessa minne vain. Vai mikä on Keusoten ratkaisu päästä huonokuntoisista potilaista eroon?

Lisäksi sulkeminen on kovin salaista, omaisille olisi saanut kertoa vasta syksyllä. Nyt tuli olla ihan hiljaa.

Jotenkin tuntuu, että jos joku toiminta Keusotessa toimii, niin on kova tarve saada se huononnettua ja sekaisin.

Toivotan kuitenkin palvelukodin työntekijöille jaksamista. Mielestäni siellä hoidetaan hyvin potilaita ja uskon, että muutkin omaiset ovat samaa mieltä.

Kommentoi