Pääkirjoitus | Muista tämä, jos aiot polttaa risuja

Kevään maastopalokausi on jo alkanut, vaikka viikonvaihteen kosteampi sää hieman maaston kuivumista hetkeksi hidastaakin.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja ympäristökeskuksen alueella – siis Nurmijärvelläkin – puutarhajätteen polttaminen on kielletty taajama-alueilla. Niiden ulkopuolella saa polttaa vähäisiä määriä myrkyttömiä ja kuivia puutarhajätteitä, mutta silloinkaan poltosta ei saa aiheutua haittaa naapureille tai ympäristölle.

Polttamisessa on aina noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta ja varata polttoalueen läheisyyteen alkusammutusvälineitä, esimerkiksi vesiämpäreitä tai paineellinen puutarhaletku tulen leviämisen estämiseksi.

Polttoalueen tulee sijaita tarpeeksi kaukana rakennuksista. Nuotiota ei saa jättää vartioimatta. Jätteiden polttaminen on kokonaan kielletty.

Avotulen teko on kokonaan kielletty, jos voimassa on metsäpalovaroitus, ruohikkopalovaroitus tai muu tulipalovaara, kuten voimakas tuuli.

Ylipäänsä viranomaiset suosittelevat risujen ja lehtien sekä muun vastaavan puutarhajätteen kompostoimista omalla pihamaalla. Mikäli tämä ei onnistu, suositellaan jätteen toimittamista sille tarkoitetuille kuntien vastaanottopaikoille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut