Aija Pirisen kolumni | Lehti vahvistaa paikallista identiteettiä

Minulla on ilo aloittaa tällä viikolla Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittajana, äitiyslomalla olevan Riikka Laineen sijaisena. Olen vuodesta 2010 toiminut päätoimittajana Kuopiossa, Kuopion Kaupunkilehdessä ja Viikkosavossa. Nurmijärven Uutisiin siirtyminen on itselleni mielenkiintoinen hyppy tuntemattomalle paikkakunnalle. Tutkin Nurmijärveä uteliain silmin, kuin turisti ulkomailla uutta matkakohdetta.

Ensimmäisenä Nurmijärvestä tulee mieleen Nurmijärvi-ilmiö. Koronan käynnistämä etätyöbuumi vain vahvistanee tätä kehyskunnan vetovoiman lakia. Nurmijärvi tarjoaa kaikkea mitä iso osa suomalaisista kaipaa: Kaunista rauhallista asuinympäristöä lyhyen matkan päässä pääkaupungista. Muualta tulleen näkökulmasta Nurmijärvi näyttäytyy luonnonläheisenä ja väljänä kasvukuntana Uudenmaan keskipisteessä.

Entuudestaan yhdistän Nurmijärveen myös kansalliskirjailija Aleksis Kiven ja naisten salibandyn huippujoukkueen SB-Pro Nurmijärven. Usein paikkakuntien vahvimpia brändin rakentajia ovatkin yksittäiset ihmiset, ilmiöt ja tapahtumat.

Paikallisen lehden tehtävä on vahvistaa kotiseutuidentiteettiä. Nurmijärven Uutiset tulee jatkossakin nostamaan esille paikallisia ylpeydenaiheita, osaajia ja mielenkiintoisia ihmisiä; urheilun, kulttuurin ja arjen sankareita. Paikkakunnan vahvuuksista ja onnistujista kertominen vahvistaa paikkakunnan me-henkeä.

Lehden tekijänä on kiinnostavaa seurata, miten Nurmijärvi on järjestänyt palvelunsa ja millaista on nurmijärveläinen elämänmeno ja mielenmaisema.

Toivon, että nurmijärveläiset ottavat minut osaksi yhteisöään.

Nurmijärven Uutisten ohella aloitan pian päätoimittajana myös Luoteis-Uusimaassa ja Vihdin Uutisissa. Kotini sijaitsee aluksi Helsingin Munkkiniemessä, josta pääsee Turun ja Tampereen teitä pitkin sujuvasti Nurmijärvelle ja Vihtiin.

Nurmijärveen perehdyttämisessä minua auttaa Nurmijärven Uutisten kokenut ja ammattitaitoinen toimitus. Toivon myös, että nurmijärveläiset ihmiset ottavat minut osaksi omaa yhteisöään, antavat palautetta lehdestä ja ehdottavat juttuvinkkejä.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja. Katso vt. päätoimittajan videotervehdys lukijoille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut