Vaalikynä: Sanan- ja mielipiteenvapaus säilyy vain sitä käyttämällä

Nurmijärvi on ilmiö! Slogan kuulostaa houkuttelevalta ja positiiviselta asialta, ja sellaista imagoa Nurmijärvi varmastii tavoitteleekin. Kunta, joka toimii avoimesti, vuorovaikutteisesti ja tasa-arvoisesti kuntalaisten kesken, on positiivinen. Jokaista kuntalaista kannustetaan kansalaisaktiivisuuteen ja yhteistyöhön kunnan kehittämisessä.

Jokaisen mielipide on tärkeä ja sitä voi käyttää ainakin kuntavaaleissa äänestämällä ehdokasta, joka parhaiten edustaa omia mielipiteitä.

Koska meille kaikille kuuluu mielipiteen-, uskonnon- ja sanavapaus, sitä oikeutta kannattaa myös kaikenlaisissa kunnan sisällä tapahtuvissa kehittämis- ja suunnitelma-asioissa käyttää. Ajassamme esiintyvä ilmiö, joka ei mielestäni kuulu avoimuuteen ja positiivisuuteen, on tällä hetkellä vaikuttava vaientamismiskulttuuri eli ns. cancel-kulttuuri. Se tarkoittaa suunnilleen sitä, että jos uskallat julkaista ajattelemattoman tai valtavirrasta poikkeavan mielipiteen, vihan aalto on äkkiä niskassasi. Olisi toivottavaa, jos me täällä Nurmijärvellä onnistuisimme sanoutumaan sellaisesta negatiivisesta ilmiöstä irti.

Kyseinen cancelointia aiheuttava mielipide voisi olla vaikka se, että en kannata Pride-liputusta Nurmijärven kuntaan. On kuntia, jotka ovat lähteneet liputtamaan esim. seksuaali- ja sukupuolipoliittisten ideologioiden puolesta Pride-liputuksella, vaikka kaikki kuntalaiset eivät ole halunneet jakaa kyseisen ideologian kannatusta. Kukaan ei varmastikaan pidä siitä, että joku muu yrittää päättää, mitä mieltä sinä olet. Sanan- ja mielipiteenvapaus säilyy vain sitä käyttämällä. Toivottava kunnioittava keskustelu ja mielipiteiden vaihto on myös sitä, että voi torjua asiallisesti ja perustelemalla omasta mielestään huonot suunnitelmat ja päätökset, vaikka joku uhkaisi siitä loukkaantua ja suuttua. Toivoisin, että Nurmijärvi säilyisi myös tulevaisuudessa demokraattisena ja tasa-arvoisena kuntana kaikkien kuntalaisten kesken. Kuntana, jossa kaikki uskaltavat ilmaista mielipiteensä.

Liputtaisin mielelläni Nurmijärven kunnassa avoimen ilmapiirin, tasa-arvon ja sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapauden puolesta.

Siihen sopii varmasti aina parhaiten Suomen lippu.

Ina Kuula, varavaltuutettu kuntavaaliehdokas (kd.)

En kannata Pride-liputusta Nurmijärven kuntaan.

Kommentoi