Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kotihoito on Keusotessa kriisissä

Kotihoito on kriisissä, eikä palveluja pystytä enää turvaamaan.

Keusote aloitti 1.1.2019. Jo silloin oli valtava huoli kotihoidon resurssivajeesta ja siitä, kuinka väsyneitä kotihoidon työntekijät ovat.

Tähän ei puututtu millään tavalla, tai ainakaan se ei näkynyt kotihoidoissa.

Kaiken maailman kehittämishankkeissa istuttiin koneilla Teamsissä ja asiakkaat oli hoidettava, sen vuoksi päivät venyivät entisestään.

Ensimmäinen asia, mikä olisi pitänyt saada kuntoon, on resurssi. Mitään ei voida kehittää eikä suunnitella, jos ei ole henkilökuntaa.

Kotihoidot ympäri Keusotea ovat taistelleet koronaa vastaan vajaamiehityksellä. Päiväkeskukset on ajettu alas, mikä näkyy kotihoidoissa käyntien lisääntymisellä. Vuodeosastoja suljetaan, mikä sekin näkyy kotihoidossa.

Nyt Keusote pakottaa työntekijät muista yksiköistä siirtymään kotihoitoihin ”auttamaan kriisitilanteessa”, ainakin kesän yli.

Eli hoitajia pyydetään/vaaditaan perumaan lomia tai pitämään ne pätkissä, että kesäajan potilasturvallisuus saadaan varmistettua. Taas hoitajien pitäisi jaksaa!

Meillähän ei mitään omaa elämää saa olla, ja voimme hyvin perua kaikki suunnitelmat kesältä auttaaksemme Keusoten johtoa paikkaamaan heidän virheensä.

Mitä Keusoten johto on tehnyt nyt reilu kaksi vuotta? Mitä he ovat tehneet henkilöstöresurssille? Tähän on ollut aikaa valmistautua ja yllätyksenä tämä ei ole tullut kenellekään.

Myös johdolla, ainakin suurimmalla osalla, on terveysalan koulutus. Entä jos välillä johto itse lähtisi katsomaan, mikä tilanne kentällä on?

Kotihoidoille on nyt kaksi vuotta luvattu, että kohta helpottaa, jaksakaa vielä hetki. Tähän päälle korona, sijaisia ei ole vuoteen saanut ottaa.

Mitään muuta ei ole kuin joustettu, joustettu ja joustettu. Nyt on tullut mitta täyteen monella ja Keusote on menettänyt lukuisia hyviä työntekijöitä. Onko nyt ihan oikeasti varaa menettää enää yhtään hoitajaa?

Mitään ylimääräisiä korvauksia ei ole tullut koronasta eikä mistään muustakaan.

Kotihoidossa työntekijät tekevät ylitöitä päivittäin.

Eli jos kotihoidossa arkiaamuna pitäisi olla 10 työntekijää ja niistä 3 on pois, tarkoittaa se sitä, että muille hoitajille jaetaan ylimääräisiä käyntejä.

Tästä kaikesta kiitoksena Keusote vei vielä liikunta- ja työterveysedut.

Eli joudutaan siis käymään kollegoilla valittamassa vaivojamme, joka sekin on hieman ristiriidassa, koska kollega ei saa mennä potilastietoihin.

Tässä vain murto osa Keusoten johtamisen tasosta.

Nyt ei jaksa enää, äänestän jaloilla!