Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pikku kuntia kunnan sisällä

Kunnan sisälle on perustettu omia pikku tiekuntia, joiden tarkoitus on ylläpitää ja hoitaa tiestöä, jota tehtävää kunta on päättänyt laiminlyödä nyt entistä enemmän 2019 voimaan tulleeseen yksityistielakiin vedoten, veroa maksavista kuntalaisista piittaamatta.

Kysymys ei ole päättyvistä pihateistä, jotka päättyvät kiinteistön pihaan, vaan yleisesti käytössä olevista teistä, jonka varrella on useampi kiinteistö ja/tai läpiajoliikennettä. Niiden hoito ei kunnan virkamiesten mielestä kuulu kunnan tehtäviin.

Autoilijat jotka itse asuvat kunnan täyden palvelun piirissä, eivätkä kyseisten teiden varrella, käyttävät huoletta kyseisiä teitä omaan työmatkaansa ym.

Näiden kunnan nimittämien ”yksityisteiden” asukkaiden muodostamien tiekuntien on itse esim. kilpailutettava urakoitsijat teiden auraukseen.

Ja jos asiat ei mene niin kuin ”strömsöössä” raha-asioissa tai muissa tien hoitoa koskevissa asioissa yksimielisesti, niin yöunet voi menettää kunnan epäoikeudenmukaisen kohtelun lisäksi joissain tapauksissa esim. kohtuuttomasti menetettyjen eurojen vuoksi.

Lakimiestähän tämmöiset tiekunnat eivät voi omaan organisaatioonsa palkata, kuten itse emäkunta, jolla on verorahoilla palkattu lakimies ja myös tienhoitoon tarkoitettu ammattihenkilökunta ja kalusto.

Nämä tiekuntalaiset ovat kuin kunnan syrjimiä lainsuojattomia.

Ei kunta kuitenkaan aivan tunteeton ole: jos tiekunta hoitaa mallikkaasti kunnan puolesta tämän kaiken tienhoidon ja kirjanpidon, voi tiekunta sitten anoa kunnalta almuja, kunhan byrokratian oikein taitaa.

Nurmijärven kunnan esitteestä poimittua: ”...Kaikkea tätä tarjoaa Nurmijärvi, joka on riittävän suuri kunta pystyäkseen tarjoamaan modernin elämän edellyttämät palvelut ja infrastruktuurin...”

Tämä on nykyaikaa vuonna 2021, uskokaa tai älkää!

Nyt on kuitenkin vaalit tulossa. Kysykää ehdokkaaltanne, onko kaikki kuntalaiset samanarvoisia ja kun verojakin peritään huomioimatta tienhoitorasitetta, tulisiko kunnan ottaa hoitoonsa koko kunnan alueen tieverkosto ja miten ehdokas asiaan vaikuttaisi, jos tulisi valituksi valtuustoon?