Päätoimittajalta: Aktiivinen Nurmijärvi

Aija Pirinen

Aloitin Nurmijärven Uutisissa vt. päätoimittajana toukokuun alussa. Tutkin Nurmijärveä edelleen kuin uteliaasti kuin turisti. Ensimmäinen havaintoni Nurmijärvestä on paikkakunnan ihmisten aktiivisuus ja aloitteellisuus. Näin vilkasta paikalliskeskustelua en ole kokenut missään muualla Suomen kolkassa. Nurmijärveläiset keskustelevat ja ottavat innokkaasti kantaa esimerkiksi lehtemme mielipide- ja Facebook-sivuilla. Kuntalaiset kommentoivat juttujamme ja niitä jaetaan sosiaalisessa mediassa ahkerasti.

Olen itse henkilökohtaisesti saanut kuukauden aikana Nurmijärveltä enemmän yhteydenottoja kuin ennätän vastata. Lukijat haluavat kertoa juttuvinkkejä, ilmasta huoliaan ja ilon aiheitaan. Yhteydenottoja on puhelimitse ja sähköpostitse tullut niin paljon, etten valitettavasti näin työni aloitusvaiheessa ole ennättänyt kaikkiin edes vastata. Paras tapa juttuvinkkien lähettämiseen onkin laittaa vinkkiä toimituksen sähköpostiin nurmijarven.uutiset@media.fi. Näin vinkit tulevat koko toimituksen tietoon.

Nurmijärveläisten aktiivisuus ilmenee erityisesti alueen monissa Facebook-ryhmissä. Täällä käydään erittäin vilkasta keskustelua kunnan eri alueiden kehityksestä – puhumattakaan tunteita kuumentavista yksityistieasioista, johon liittyvä keskustelu näyttää somessa käyvän välillä vähän liiankin kuumilla kierroksilla.

Aktiivinen kansalaiskeskustelu on merkki siitä, että demokratia toimii. Kansalaiset haluavat välittää viestejä päättäjille ja poliitikkojen päätöksiä vahditaan tarkasti. Lehden yksi päätehtävä onkin pitää yllä keskustelua kuntalaisten ja hallintokoneistojen välillä. Julkinen keskustelu saa olla räväkkääkin. Kunhan keskustelijat muistavat, että hyvässä keskustelussa ei mennä henkilökohtaisuuksiin ja myös viestin vastaanottaja on tunteva ihminen.

Aktiivisen keskustelun vuoksi on hyvä syy uskoa, että nurmijärveläiset äänestävät ahkerasti ja harkitsevat tarkoin kenelle luottamuksensa antavat kuntavaaleissa.

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

Kommentoi